Re: jak naucit dite spat celou noc

Autor: Hanule, Datum: 03.01.2011 15:51

Helenko, máš absolutní pravdu, jak už jsem psala prve, v pěti měsících je prostě na nepřerušovaný noční spánek ještě příliš brzy. S množstvím mléčka, které za jedno kojení (ať už skutečné nebo lahvičkové) přijme, není jeho tělíčko dosud připraveno tak dlouhý časový úsek vystačit - a to jak kvůli kýženému váhovému přírůstku, tak i kvůli ohrožení dehydratací.

V případě, kdy je dítě zvyklé na lahvičku, může při takto četném (ne neobvyklém) buzení dvakrát po sobě podat mléko tatínek, čímž se s vyčerpanou maminkou o spánkový deficit efektivním způsobem podělí a oba díky této spolupráci mají šanci na alespoň trochu uspokojivější interval souvislého spánku. thumbs down

Existuje samozřejmě riziko, že se miminko od tatínka nedá ukonejšit k dalšímu spánku, zvláště když na to není vůbec zvyklé, ale každé děťátko je vážně jiné, a kdo to nezkusí, ten to nezjistí.

-----------

Ještě jsem chtěla dodat, že odsáté mateřské mléko uchovávané v chladničce je použitelné po 24 hodin a v mrazáku při teplotě alespoň minus 18 st. Celsia po 3 měsíce.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 22:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jak-naucit-dite-spat-celou-noc/read.php?2,516397,517932#msg-517932