Re: jak naucit dite spat celou noc

Autor: Hanule, Datum: 01.01.2011 21:40

Vydržet bez mléka celou noc by měl kojenec až od 6. měsíce věku, ovšem to se už zase začnou ozývat zoubky, takže ani tehdy není jistota, že to klapne. Do 6 měsíců ale pít v noci tak jako tak potřebuje a má. Už si ty časové intervaly nepamatuji přesně, ale odhadem bude ta mezní hodnota bez mléka (na suchu drinking smiley ) ve vašem věku někde kolem 5 hodin.. Přesnější info by měl podat pediatr. flower smiley

Když je pak více než půlroční, setkala jsem se s tipem na připravení o trošku hustšího mlíčka, ale osobní zkušenost s tím nemám, u nás bylo prtěto kojené, ne na umělém mléce.

A pokud je prostě žíznivé, bude chtít pít i starší. Někdy těžko říct, zda je to hlad anebo žízeň. Vím, že kamarádka, když odstavovala (ovšem to bylo až v roce a půl), řešila ten návykový problém na noční pití podáváním čajíčku. Což pak zabralo, zkraje chlapeček potřeboval (a vyžadoval) prostě to pití jako takové.. No a u většího je ta výhoda, že mohla podávat právě předem připravený čaj či čistou vodu a nemusela rozdělávat mléko..

Nepřevařenou kojeneckou vodu (jen tak na okraj) smějí děti tuším též až po dovršeném 6. měsíci.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 07:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jak-naucit-dite-spat-celou-noc/read.php?2,516397,516900#msg-516900