Re: Povídání a rady o dětech

Autor: peefko, Datum: 23.01.2011 20:02

S učením na nočník to Hanule popsala skvěle thumbs down. Náš synek na nočníku nechtěl sedět, pořád někde pobíhal, zkusila jsem nabídnout a když to nešlo, tak jsem to nelámala přes koleno a zase na čas odložila. V létě před druhým rokem býval na zahradě s holým zadečkem a naučil se čůrat venku, jak ale přišla zima a musela jsem ho ustrojit a dát pro jistotu plínu, tak zase nic. Řekla jsem si, no a co, že už jiné děti to umí, až přijde jeho čas, tak se to taky naučí. A jeho čas přišel ve 2 a 1/4 roce, začal si říkat, na nočníku vydržel, dá se říci, že ze dne na den byl bez plíny a do tří týdnů pak i v noci.

Zoubky obou dětem čistím od prvního zoubku, je to spíš taková hra v koupelně se zoubky a kartáčkem, děti to baví a vytváří se návyk na každodenní čištění. Syn si teď zuby čistí bez problémů, zkouší sám a my pak dočišťujeme. A k zubaři chodí od roku, pravidelně po půl roce, má zubní průkaz, do kterého sbírá razítka a od pana zubaře figurky zvířátek za odměnu smiling smiley.

Vzhledem k ekzémům jsem byla s jídlem u syna hodně opatrná a řadu potravin dostával později, než jeho vrstevníci. O vhodnosti potravin vzhledem k věku dítěte je např. tahle tabulka http://www.kojeni.net/subory/prikrmy_tabulky.xls


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 03:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-povidani-a-rady-o-detech/read.php?1,530206,531259#msg-531259