Re: Padák - rozvoj pohybu a týmové spolupráce

Autor: beruska, Datum: 15.10.2008 07:14

Aho Libi, ze zvědavosti jsem už začala brouzdat i po německých stránkách o padácích a objevila jsem hodně zajímavého - možná tě těmito náměty nepřekvapím, přece jen s padákem děláš už podstatně dýl, mně se moc líbily, tak snad jen pro začátek přikládám - překládám winking smiley aspoň tyto:

Mraveniště

Motivace: Když mravenci objeví něco na zub, vytvoří mravenčí dělnice dlouhou cestičku z mraveniště až k potravě. Neúnavně přenáší obrovskou zátěž do mraveniště. Přitom dokáže jedna dělnice unést i jeden velký zelený lístek! V mravenčím hnízdečku je hodně dlouhých podzemních chodeb, ve kterých se pořád něco děje. Jak se dá v takové chodbičce pohybovat si chceme právě vyzkoušet:

Úkol: Padák rozložíme na zem. Všichni mravenečci si sednou okolo padáku. Nyní naznačíme v zemi (na padáku) např. malířskou lepící páskou mravenčí chodbičku. Jedna mravenčí dělnice (dítě) přeleze na začátek „tunelu". V té chvíli uhladí ostatní půdu (mírně zvednou napnutý padák). Děti navigují mravenečka tunelem (který je naznačený na padáku). Poté je na řadě další mraveneček - buď leze stejným tunelem nebo naznačíme další.

Blešky

Na padák položíme několik malých balónků (umělohmotné, tenisové, ping-pongové aj.), úkolem je nechat tyto „blešky" hopsat co nejvýše. Nakonec všechny blešky z padáku vyženeme (vyhodíme).

 

Měj se hezky, Vlaďkaflower smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 10:48
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-padak-rozvoj-pohybu-a-tymove-spoluprace/read.php?1,13398,130795#msg-130795