|
|
neděle 8. března, 08:59 Svátek má Gabriela
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kanadská borůvka
Betas,
krásná, taky by mne zajímalo, jak roste, díky.
Urcite dam vedet a ty pak taky. Budeme si drzet palce
Byl to naprosto neplanovany nakup - chtela jsem totiz na balkon nejaky okrasny kerik s peknymi sedozelenymi listy, mela jsem v umyslu jednu vrbu. Pak jsem ale chodila po zahradnictvi a meli tam mnoho takovych ruznych kericku, pricemz az nasledne jsem zjistila, ze to jsou boruvky. Tak jsem si rekla, dva v jednom, kdyz to jeste neco i odplodi
Mam uz tu obri boruvku v nadobe, tak aspon bude mit kamosku. Az po nakupu jsem si tehdy o ni neco studovala a prave zjistila, ze by snad mela byt poloopadava a nechtela jsem tomu verit. Tak jsem na ni prave ted o to vic zvedava.., v podstate neopadalo nic, jen je to trosku unavene..
PS: a vsimla sis bile skimmie?
Zkousim s ni pokus c. 173..., byla za dobrou cenu 
To víš že jsem si všimla, je parádní
. A to máš bílou viď? Viděla jsem ji letos hodně v zimních vazbách.
Ano bilou, ta mi prave zatim vzdy odesla.
Tu velkou letitou jsem pred dvema roky presazovala a dost stradala, opadalo hodne zlutych listu, ale doufam, ze uz se usadila a ze letos uz bude dobra..
Borůvka se letos činí. Je úplně obalená plody. Před týdnem jsme ji zabalili do záclony, aby ptáci nesklidili místo nás. Zatím jsem sklidila dvě misky, dohromady skoro 3/4 kila a ještě je tam hodně zelených.
jj. jsou to mňamky... nedělal jste někdo z kanadské džem? mám dost velkou úrodu, že bych zkusila...
Betas, jak se daří stálezelené, je z toho něco, nebo jen paráda? Dík.
Taky máme borůvku obalenou. Džem dělám jedině z lesních, tyhle nemají barvu. Ale třeba mi to někdo vyvrátí, nedělala jsem. Stčíme jíst.
Dělám kynuté knedlíky a barva rozvařených plodů je pěkná modrá a hlavně chutnají. U nás lesní nejsou, nevím zda na trhu by byly. Jsem ráda za tyto kanadské, i když to zalejvání je v našem suchu taky vopruz.
Kynuté dělám z černého rybízu, ale je to ostřejší, pro děti moc ne. Poslední dobou teda prázdné a ovocem jen přeliji, dcera nemá ráda.
Aleno je to spatny
uz od jara vypadala, ze chcipne. Opadaly skoro vsechny listy a nic dalsiho se nedelo, nekvetla. Ted trosku vyhazuje nejake vetvicky, ale je to chudacek. Nevim, co s ni je... zasazena byla do substratu pro boruvky a vedle sve 2m kolegyne jen zivori... uvidime, co bude dal..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Jajo, nevím co to mám za odrůdy, ale džem jsem zkusila z kg, je výborný a barvu má krásně modrou. Mám jich hodně, dnes znovu 3 kg. Knedle jsou také výborné, barva jak lesní, výhoda že to nebarví. Nevím, zda to dělá hodně slunce u nás. Jsem s nimi spokojená.
Taky jsem spokojená ale barvu má jen slupka a ani po rozmixovaná to není modré. Letos jsou ještě úplně zelené. Když jsem dělala v hotelu, mysleli si, že budou z koupených borůvek dělat knedlíky, lidí to zděšeně vraceli, že to nejsou borůvky, že je to divné.
Jájo, když jsem kdysi knedle zkoušela, bála jsem se, jak to bude vypadat. Byly skvělé a barvu tu mají při rozvaření. U nás budou pomalu končit, sklízíme od června. Bohužel nemám za barákem les, tak tj. taky pro nás řešení.
Asi to tedy bude odrůdou, moje jsou modré jen zvrchu a když se rozmáčknou jsou hnědé. Lepší barvu mají lonicery ty jsou modré krásně, ale zase každému nechutnají.