neděle 8. března, 08:59 Svátek má Gabriela
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Užitková zahrada
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: Libi
Výsledné hodnocení: 5

Kanadská borůvka

Datum: 12.05.2007 14:44

Minulý rok jsem koupila kanadskou borůvku a mám ji v zahrádce u přítelovy maminky. Je to zatím pěkný prcek, ale na jaře krásně obrazila, i přesto, že to dlouho vypadalo, že zimu, přestože byla mírná, nepřežila. Pamatuji si, že jsme mívali na parcele (než jsme ji prodali) borůvka více jak metr vysokou a chodily jsme se sestrou na úrodu s miskou - borůvky byly snad centimetr i více veliké a výborné. Letos jsem chtěla ještě nějakou přikoupit, ale nepodařilo se mi ji u nás sehnat (prý, jak přišly, byly hned vykoupeny). Jaké s nimi máte zkušnosti?

Komentáře a názory

Stránky: předchozí12345678 | další
    Aktuální stránka: 7 z 8
  • Autor: alenak

Re: Kanadská borůvka

Datum: 09.02.2025 19:05

Betas, thumbs downkrásná, taky by mne zajímalo, jak roste, díky.

• Autor: Reklama

• Autor: Betas

Datum: 09.02.2025 19:14

Urcite dam vedet a ty pak taky. Budeme si drzet palce grinning smiley

Byl to naprosto neplanovany nakup - chtela jsem totiz na balkon nejaky okrasny kerik s peknymi sedozelenymi listy, mela jsem v umyslu jednu vrbu. Pak jsem ale chodila po zahradnictvi a meli tam mnoho takovych ruznych kericku, pricemz az nasledne jsem zjistila, ze to jsou boruvky. Tak jsem si rekla, dva v jednom, kdyz to jeste neco i odplodi thumbs down Mam uz tu obri boruvku v nadobe, tak aspon bude mit kamosku. Az po nakupu jsem si tehdy o ni neco studovala a prave zjistila, ze by snad mela byt poloopadava a nechtela jsem tomu verit. Tak jsem na ni prave ted o to vic zvedava.., v podstate neopadalo nic, jen je to trosku unavene..

PS: a vsimla sis bile skimmie? winking smiley Zkousim s ni pokus c. 173..., byla za dobrou cenu flower smiley

• Autor: gabca

Datum: 09.02.2025 20:10

To víš že jsem si všimla, je parádní thumbs down . A to máš bílou viď? Viděla jsem ji letos hodně v zimních vazbách.

Datum: 10.02.2025 07:57

Ano bilou, ta mi prave zatim vzdy odesla.

Tu velkou letitou jsem pred dvema roky presazovala a dost stradala, opadalo hodne zlutych listu, ale doufam, ze uz se usadila a ze letos uz bude dobra..

• Autor: SPIKE

Datum: 16.07.2025 20:20

504103830_693949556734942_7948422106013662855_n.jpg
    Další fotografie:

Borůvka se letos činí. Je úplně obalená plody. Před týdnem jsme ji zabalili do záclony, aby ptáci nesklidili místo nás. Zatím jsem sklidila dvě misky, dohromady skoro 3/4 kila a ještě je tam hodně zelených. mls smiley

Datum: 16.07.2025 22:02

jj. jsou to mňamky... nedělal jste někdo z kanadské džem? mám dost velkou úrodu, že bych zkusila...

Betas, jak se daří stálezelené, je z toho něco, nebo jen paráda? Dík. smiling smiley

• Autor: gabca

Datum: 16.07.2025 22:35

messenger_creation_64c8e462-9ad2-48b5-9685-d700916fb870.jpeg
    Další fotografie:

Taky máme borůvku obalenou. Džem dělám jedině z lesních, tyhle nemají barvu. Ale třeba mi to někdo vyvrátí, nedělala jsem. Stčíme jíst.

Datum: 16.07.2025 23:32

Dělám kynuté knedlíky a barva rozvařených plodů je pěkná modrá a hlavně chutnají. U nás lesní nejsou, nevím zda na trhu by byly. Jsem ráda za tyto kanadské, i když to zalejvání je v našem suchu taky vopruz. winking smiley

• Autor: Manca

Datum: 17.07.2025 08:34

Kynuté dělám z černého rybízu, ale je to ostřejší, pro děti moc ne. Poslední dobou teda prázdné a ovocem jen přeliji, dcera nemá ráda.

Datum: 17.07.2025 13:32

alenak napsal(a):

jj. jsou to mňamky... nedělal jste někdo z kanadské džem? mám dost velkou úrodu, že bych zkusila...

Betas, jak se daří stálezelené, je z toho něco, nebo jen paráda? Dík. smiling smiley

Aleno je to spatny spinning smiley sticking its tongue out uz od jara vypadala, ze chcipne. Opadaly skoro vsechny listy a nic dalsiho se nedelo, nekvetla. Ted trosku vyhazuje nejake vetvicky, ale je to chudacek. Nevim, co s ni je... zasazena byla do substratu pro boruvky a vedle sve 2m kolegyne jen zivori... uvidime, co bude dal..

• Re: Kanadská borůvka

Datum: 20.07.2025 20:15

alenak napsal(a):

Ta barva je opravdu příšerná, nic tepelně zpracovaného z nich nevypadá pěkně, snězte je zasyrova je to nejlepší.

Datum: 21.07.2025 19:30

Jajo, nevím co to mám za odrůdy, ale džem jsem zkusila z kg, je výborný a barvu má krásně modrou. Mám jich hodně, dnes znovu 3 kg. Knedle jsou také výborné, barva jak lesní, výhoda že to nebarví. Nevím, zda to dělá hodně slunce u nás. Jsem s nimi spokojená.

Datum: 21.07.2025 23:03

Taky jsem spokojená ale barvu má jen slupka a ani po rozmixovaná to není modré. Letos jsou ještě úplně zelené. Když jsem dělala v hotelu, mysleli si, že budou z koupených borůvek dělat knedlíky, lidí to zděšeně vraceli, že to nejsou borůvky, že je to divné.

Datum: 21.07.2025 23:15

Jájo, když jsem kdysi knedle zkoušela, bála jsem se, jak to bude vypadat. Byly skvělé a barvu tu mají při rozvaření. U nás budou pomalu končit, sklízíme od června. Bohužel nemám za barákem les, tak tj. taky pro nás řešení. smiling smiley

Datum: 23.07.2025 13:56

Asi to tedy bude odrůdou, moje jsou modré jen zvrchu a když se rozmáčknou jsou hnědé. Lepší barvu mají lonicery ty jsou modré krásně, ale zase každému nechutnají.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.