|
|
úterý 18. listopadu, 05:17 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kanadská borůvka
My máme borůvku HEIDI a jsme moc spokojení. Každý rok obalená. Doroste cca 1,8 m a dál už neroste. Je to fajn, protože jí můžeme přikrýt sítí, aby to ptáci nebrali.
Jajo, jak je to mozne, ze je u vas vse zpozdene? I u nas v horach (770mnm) je dle fotek vse cca 3 tydny dopredu..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Tady jaro začalo brzo, i sníh byl pryč dřív než kdy pamatuju. Cibuloviny také kvetly brzo, ale pak se to všechno zarazilo tou vlnou mrazíků. Jasan se olistil až minulý týden. Askoro denně ještě večer přitápíme, strašně často prší vždy s velkým ochlazením. Jo tráva roste jako divá to jo už jsme 3x sekali. Teď dokvetly dřevité pivoňky a jinak nic nekvete. Je to hrozně divné jaro, mám pocit, že jsem se letos ještě neohřála a v noci vedrem nemůžeme spát.
Jajo, máš pravdu.Ty noci jsou divně teplé. Já to nemám ráda.
Mblue, Sunshine Blue, Sparťan, Sunshine Blue. Všechny obalené to se letos nazobu borůvek, vnoučata o to moc nestojí a zavářet se nedají. Užiju si mňam
Užij si to.. mám tohle ráda - obejdu zahradu, nazobu se jahod, lesních jahod, borůvek, malin... a jsem po svačině

Těšm se letos to bude po hrstech, jestli.........znáte to kroupy ptáci , srnky, tůristi :-)
Jájo, tj. nádhera. Ani je nedáváš do sítí? Sunshine Blue neznám, tak jsem načítala a píší, že má listy po celý rok, je to tak? Borůvky u nás jdou na dračku. Těším se, že si udělám knedle , dortík se zakysankou.
Je vidět, že máš vodu. Opečovávám je, ale není to k uzalívání, dokonce i namrzly a 2 mi propadaly plody, i když na nich něco je. Je to na zahradě jediný, co tu po mrazech zůstalo. Možná ostružina Navaho, 1 keřík černého rybízu. Ovoce není, teď ještě neskutečné sucho, aby stromy přežily na další léta.
Zobat budu zdatně, něco se zakysanou určitě taky bude. Knedlíky já nejím a na ty mi je ovoce škoda. Když jsem dělala v hotelu byla kvůli knedlíkům z těchhle borůvek velká nepříjemnost, lidem byla divná ta hnědá hmota uvnitř, že to nejsou borůvky i koláč vraceli. Musely seskupovat pravé drahé borůvky. Ona ta barva po tepelném zpracování je opravdu divná. Za mě ovoce jen syrové pokud ho nejsou "plně příkopy";
Jajo, není to odrůdou? Vloni jsem právě dělala knedle a měly normální barvu borůvkovou. Buchta mi byla líto, raději do zakysanky a syrové do dlaně.
Syrové super s tím neleze než souhlasit. V hotelu to byly koupené borůvky, bohužel hnědá hmota v knedlicich.
Síť dám až začnou zrát. Nebaví mě stále o to pečovat aby neuletěla, zvlášť v počasí jaké je. Ta sunshine podle toho co vím je i do květináčů je takového (u mě) drobného vzrůstu, listí bych řekla, že neměla to pohlídám v zimě. Je obalená drobnějšími borůvkami. Mám je dlouho a jako nikdy nebylo víc než na sezobnutí . Ale jsme v drsném kraji tady hodně plidí jen ostružiny a Nashi
Ja uz zacinam na balkone sklizet. Nechapu, ze o tolik driv oproti tem zahonovym - jde sem slunicko tak max do 11.30h a ty zahonove maji slunce temer celodenni a tam zatim jen nenapadne naznaky modrani. Skoda tech mrazu, hodne plodu to poskodilo a opadaly, ale i tak snad bude slusna uroda..
Znate stalezelenou boruvku? Ja ne, ale mam ji od podzima
Nechtela jsem verit tomu, ze neopada pres zimu, ale je to tak. Tak jsem na ni zvedava, jak se predvede pres rok. Nekde pisi, ze ma ruzove kvety, jinde zas bile. No tak uvidime.
Jmenuje se Sunshine Blue. Mam ji do nadoby na balkon, ma modrosede podelne listy, velmi okrasna, hlavne proto jsem ji kupovala.
Betas, parádní
. Tak pak děj vědět, jak se jí vede.
Já si vloni koupila s růžovými plody, tak jsem zvědavá co to bude za paskvilce.