|
|
úterý 18. listopadu, 04:42 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: KOŇSKÝ HNŮJ
Tak záleží, jak uzrálé to je. Jestli je to už fakt drolivý kompost, jak bych to tam prostě navezla a může se sázet. Jestli to připomíná hnůj, je dobré navrch dát asi hlínu, ale ne nějaký hnusný jíl zas. Třeba 10 cm. 40 je obecně pro zeleninu hodně, tak hluboké kořeny nebývají, dolů může přijít nějaká štěpka nebo větve, co se dlouho rozkládá.
Letos jsem zakládala vyvýšené záhony, dole bylo všelicos, ořezané trvalky hnědé i zelené a čerstvý králičí hnůj. Navrch 5-10 cm kompostu. Co jsem stihla no, nebylo to ideální. Chtěla jsem dát jen dýně a cukety, že je to moc živé ještě, ale nedalo mi to. Něco rostlo dobře, něco hůř (rukola trochu žloutla přemírou dusíku), ale kedlubny byly krásné, rajčata teď sklízíme, okurky taky.
Možná by šlo udělat polovinu více bohatou pro rostliny ,, první tratě " a na druhou dát silnější vrstvu chudší zeminy pro ty méně náročné.
Re: KOŇSKÝ HNŮJ