|
|
neděle 7. června, 12:24 Svátek má Iveta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jaké je teď u vás počasí? 3
To vedro mě štve, taky jsem chtěla sázet, ale já jsem polomrtvá a stejně by to sázení nedopadlo dobře. Pojedu zalít až večer, ono sice nebude o nic líp, ale pak už doma rovnou do sprchy. Jestli nebude v dohlednu pršet, tak to můžeme zabalit, protože 5.6. se opět zavírá voda kvůli údržbě
. Budu mít sice vodu v sudech a něco v kanystrech, ale to mi bude stačit tak na zeleninu a kytky v květináčích a truhlíkách.
Děvčata, zkoušela jste některá vysít okurky přímo do země? Potřebuju nakladačky a nějak jsme to letos prokaučovali...
Gabi, my je se sousedkou vždycky sejeme rovnou na záhon začátkem května. Někdy to přikryjeme petkou. Určitě není pozdě, je teplo, tak rychle vyjedou.
Gabčo, vloni sel synátor, bo já byla úplně nemožná, asi 27.5. rovnou do země. Taky bylo sucho jako letos a vedra, děda zalíval vždycky ráno a okurky narostly dobře.
Dnes jsem chtěla zalívat hadicí a zjistila jsem, že jsem si omylem den předtím vypustila nádrž. Nebyl dovřený uzávěr. Nějakých 800l, ani loužička na zemi ráno nebyla. Ještě mám jednu nádrž, tak zítra s konví.
Gabčo, nakladačky jsme seli vždy do země kolem 9.května, nikdy ne dříve, i u nás v nížině. Klidně nečekej a zasej, ale chce to vodu, budou hned venku, je teplo i večer a to mají rády.
Sluníčko hřeje kolem 30tky, až na tu vodu....
Okurky mám už zasetý asi 3 týdny.Jsou už krásný,mají druhý pravý lístek,vypadají zatím dobře.Přísady jsme dělali jenom jednou,když nám zasetý na záhonku pomlátil liják.
Je krásně - prší. Tchýča se ohlásila na návštěvu, ale když zjistila, že bude za 10 minut pršet (to jsem jí řekl já), TAK to odvolala, protože by nemohla sedět venku a ve vnitř může sedět doma. Vyrobil jsem jí stupínek na balkóně, když si na něj dá plastovou židli, tak krásně vidí přes hranu balkónu a funguje jako kamera a může monitorovat celou ulici.
Vy se máte, u nás ani kapka
Klidně i tchýni bych pozvala
Néé, my se máme rády.
Pršelo, zázrak, napršelo 21 mm a stále drobně mží.
U nás taky 21 a ještě mírně prší, mám radost. Sice je to takové zválené a vyrazili slimáci, ale bylo to už moc potřeba. Za květen 39 mm, kéž by bylo aspoň tolik za tenhle týden, aby se i něco dostalo stromům. Ani nevím, zda hlásí, ale dokud nespadne, stejně jsou to jen sliby
U nás taky chvílema prší

U nás napršelo 15 mm. Pivoňky leží a šneci už se houfují. Stačili zlikvidovat za tu chvíli jeden afrikán. Narostlo jich pět, tak už je o jednoho míň. Ale hlavně sprchlo, voda byla potřeba.
Taky máme zalito.
U mě na střídačku, po-déšt´, út-krásně, st- déšt´a zítra má být zase krásně