středa 20. května, 07:05 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 20
  • Autor: kordula

Re: hortenzie

Datum: 23.04.2026 18:26

img_20260423_162425.jpg

Byla jsem na Flóře Olomouc a konečně jsem sehnala dubolistou plnokvětou hortenzii

• Autor: Reklama

Datum: 23.04.2026 18:45

img_20260423_162425.jpg

Byla jsem na Flóře Olomouc a konečně jsem sehnala dubolistou plnokvětou hortenzii, A utratila jsem utratili dost peněz🙈

• Autor: Pinka

Datum: 04.05.2026 11:49

Kordul, ale bude ti dělat radost. Zatímco já mužu odepsat nejspíš dvě macrophyly, zatím ani náznak zeleného pupenu a to jedna z nich je Endless Summer sad smiley. Ta má vydržet dost. Nebo je ještě naděje?

Datum: 05.05.2026 19:25

img_20260505_150716.jpg
    Další fotografie:

Dnešní nákup , Polsko.

Velkolisté jdou optět pomrzlé, tak asi bude výměna, všude trči jen hnědé klacky.👎

• Autor: alenak

Datum: 05.05.2026 20:36

Kordul paráda, ať to roste. thumbs down

• Autor: gabca

Datum: 05.05.2026 23:00

Kordul, paráda. Taky mě velkokvětý štvou, omrzne a to a nic nekvete. K čemu takový keř? Měla jsem Ayesha, kvetla akorát první rok, když jsem ji měla v květináči. Někdo z vás mi ji myslím poslal. Ty?

A teď už je 3 tím rokem v zemi a ani prd.... thumbs up

• Autor: bosk

Datum: 06.05.2026 07:46

Kordul,ty jsou nádherný.Na chatě je máme taky omrzlý.

Datum: 08.05.2026 18:04

img_20260508_180128.jpg

Pomalu, co stihnu než umřu , vyměnim velkolisté hortenzie za latnaté

Datum: 11.05.2026 18:15

messenger_creation_e4331639-7b5f-4a48-9606-f9b9ff0c9af6.jpeg

Ten nový záhon po cypřišku , zase jsem tam něco odebrala a dvě nové přidala.. bude tam živý plot z hortenzií latnatých.

Velkolisté to mají spočítané , už jsem je nabídla známé s tím , že si je musí vyrýt. Myslím že ji jich daruji tak 10 keřů,bydlí nově dole na konci města, u lesa a mohlo by se jim tam dařit.

.

• Autor: babkaela

Datum: 11.05.2026 21:15

Kordulko, ty jsi nezmar love smiley. Kde bereš tolik energie ? Já se snažím odplevelit to co mám a večer jsem úplně KO.

• Autor: bosk

Datum: 12.05.2026 07:34

Kordul,určitě se jim tam bude dařit.Já je mám na chatě přes 40 let-sázela si je maminka a pořád jsou dobrý.

Datum: 13.05.2026 21:16

Kordul, máš ideální podmínky pro růst, budeš to mít krásné, ať rostou. thumbs down

povídala jsem si s zahradní odborníci, která se tím živí, že letos to dosti pomrzlo, právě že i latnatky dostaly zásah mrazem, alespoň v naší oblasti, hodně se muselo stříhat a nejsou moc OK, taky prý záleží na podmínkách a odrůdách....

• Autor: Pinka

Datum: 16.05.2026 11:30

Mě naštěstí latnatky přežily všechny. Nakonec malinko od kořenů vyráží i E.Summer, tak se možná dočkám please smiley winking smiley

• Autor: gabca

Datum: 16.05.2026 13:31

alenak napsal(a):

Kordul, máš ideální podmínky pro růst, budeš to mít krásné, ať rostou. thumbs down

povídala jsem si s zahradní odborníci, která se tím živí, že letos to dosti pomrzlo, právě že i latnatky dostaly zásah mrazem, alespoň v naší oblasti, hodně se muselo stříhat a nejsou moc OK, taky prý záleží na podmínkách a odrůdách....

Alenko, u nás dostaly na frak hodně růže. Mám je letos mizerný, budu muset ještě dostříhávat.

A taky mi neobráží letitý motýlák. Zatím ani od kořenů. Ale nechávám ho být, nepřekáží mi tam.

Jsou to záhady. Přitom na jaře pěkně obrážel, pak jsem ho střihla, to obražený asi zmrzlo a teď nic. Větve jsou ale zelené.

Latnatky mám v pohodě. Velkokvětý jak který.

Datum: 16.05.2026 15:52

Dostřihávala jsem růže taky, letos tu nejsou pěkné. Teď po dešti asi dám hnojivo na list...

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.