neděle 14. června, 12:56 Svátek má Roland
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 19 z 20
  • Autor: kordula

Re: hortenzie

Datum: 31.08.2025 17:38

img_20250831_154217.jpg
    Další fotografie:

Nejdou mě vkládat fotky, tak máte ode mě pokoj

• Autor: Reklama

• Autor: gabca

Datum: 31.08.2025 20:33

Teda Kordul, ta druhá fotka se ti móóc povedla love smiley thumbs down

• Autor: alenak

Datum: 31.08.2025 21:11

Kordul, máš to moc pěkné. thumbs down flower smiley

• Autor: Pinka

Datum: 10.09.2025 16:07

20250910_132430.jpg
    Další fotografie:

Zahrada začíná vypadat smutně, už padá listí, podzim se hlásí, ale tyhle krasavice se ještě snaží dělat 😊

Datum: 10.09.2025 17:06

thumbs downvubec je nemas opalené sluncem, jeste dlouho budou držet

• Autor: bosk

Datum: 10.09.2025 17:40

Ještě jsou hezké.Naše na chatě už hnědnou,jsem zvědavá,jestli se letos vybarví do červena,nebo zůstanou hnusně hnědý.

Já bych si chtěla nasadit latnatku do zahrady,ale nevím,jestli ji bude vyhovovat půda.

Datum: 10.09.2025 18:25

Pinky Winky mi do červena letos vůbec nešla, opálená do hněda. Co je tu z latnatek nejlepší a nejvíc se daří je Limelight, je trochu pozdnejší a nepamatuju, že by zhnědla.

Datum: 10.09.2025 19:52

Bosk, mám latnatky zasazené v trávníku, v běžné zemi, tak to zkus smiling smiley

• Autor: Betas

Datum: 21.04.2026 09:06

Budete na noc zakryvat hortenzie? U nas ma byt minus 2, asi by to chtelo. Nechce se mi, ale asi pujdu aspon ty, ktere kupodivu a snad poprve letos vypadaji zatim dobre. Myslím teda velkoliste. Latnatky to snad nepotrebuji, nebo.. ?

Datum: 21.04.2026 11:16

Moje nemají zatím ani náznak, jestli vůbec přežily zimu . Některé latnatky už raší.

Datum: 21.04.2026 18:26

Betas napsal(a):

Budete na noc zakryvat hortenzie? U nas ma byt minus 2, asi by to chtelo. Nechce se mi, ale asi pujdu aspon ty, ktere kupodivu a snad poprve letos vypadaji zatim dobre. Myslím teda velkoliste. Latnatky to snad nepotrebuji, nebo.. ?

Ty už je máš narašené hodně? Jsem nepřemýšlela zrovna o hortenziích. Ale srdíčko bych přikryla, to to odnese.

Kolik máte Betas teď stupňů? U nás necelých 9 °C.

Datum: 21.04.2026 22:45

V tuto chvili 2st.

Prikryla jsem ty dve, co jsou nejvic narasene - nemaji jeste listecky, jen zlehka oteviraji puky.. ja ale uz vetsinu tech vrcholovych pupenu mam zmrzlych ze zimy, ale jsou to hortenzie, co kvetou prave i z tech spodnejsich pater.. pak mam dve kvetínacove u zdi garaze, tak jsem zvedava, jak to daji a jestli ta zed je ochrani - ty jsou uz nejvic narasene..

Datum: 22.04.2026 12:14

Tak hlasim, ze skutecne nakonec bylo minus 2 a vse je ok. Jeste dve takove noci zacatkem pristiho tydne..

Datum: 22.04.2026 12:26

U nás dnes bylo -1,2, tak to šlo.

Datum: 22.04.2026 13:16

gabca napsal(a):

U nás dnes bylo -1,2, tak to šlo.

u nas stejné smiling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.