|
|
sobota 15. listopadu, 20:00 Svátek má Leopold
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Betas ... na cibuloviny je tu spíš Regina a Ivik ... snad se ozve ... kdysi sem chodila i Romi, amarylisi uměla hodně ...za mne, ty uměle nenarychlené - hnojením, přisvícením a nevím čím ještě - kvetou teď... pokud si pamatuju, všechny báby kolkolem, měly úžasně nakvetené za okny na jaře, odkvetlé vystrčily i s květináči ven, některé je zastrkaly někam do záhonů, moje máma je přesunula do prádelny, kde nebylo téměř řádné světlo a přestala se jimi zabývat, s podzimem táta přesadil do nové zeminy, malé cibulky vyhodil, místa zas až tolik není, přesunul na krytou verandu a zjara tak občas trochu cvrkl vody ... vždy všechny kvetly. Neumím to s nimi ... někdy kvetou, jindy jen rostou.
Ty, které byly koupeny v lídlu jako podarok teď před vánoci mají tak špičkou narašeno ... při správném zasázení a světle a vodě ... vykvetou někdy po vánocích.
Dekuji moc, Eli
Betas, nikdy jsem nezkoušela posunout přirozený čas kvetení. Ale určitě to půjde, protože většina těch cibulí je z Holadska. Ale možnostií svícení nebo naopak zatemnění, vytváření umělé zimy mají pěstitelé nespočet narozdíl od domácích podmínek.
Myslím, že naplánovat přesný čas se dá uměle u většiny cibulovin. Není to ovšem přirozený proces. Souvisí to s délkou dne a střídáním ročního období. Zkusila jsem letos hyacinty. S tmavou ledničkou v práci, s teplotou nastavenou na zeleninu, je to brnkačka.
Já myslím, že záleží, kdy je člověk přestane zalévat a mají pauzu. Mně několikrát kvetl i dvakrát v roce. Pokud se dávají ven, mají režim přirozenější. Já dávám do chladné místnosti a když tam měsíc nejdu, někdy se znovu nastartují. Takže teď mají zrovna oba vegetaci. Přemýšlím, jestli rozdělit dvě cibule, nebo je nechat spolu. Obě už kvetou.
Jako první vyrazily lupena, takže zřejmě nepokvete
Zkoušel jste někdo vysít semena? Nechala jsem letos semeník a jsou to jen takové černé papírky, má to tak vypadat, nebo jsou na nic? Jsou mezi nimi ještě menší, které evidentně neporostou.
Nezkousela jsem
Ja som to asi 5. rokov dozadu skúšala. Semienka treba nechať v nejakej nádobe vo vode plávať a keď pustia korienok zasadiť. Doteraz opatrujem niekoľko malých cibuliek, ale je to nadlho, doteraz nejavia snahu rásť alebo kvitnúť. Myslím že sa to neoplatí, ale skús.
Mančo, já to kdysi zkoušela. Už ani nevím, co jsem s nimi dělala. Asi na pár dní namočila a pak zasadila. Vloni mi poprvé jeden z asi 5 cibulek kvetl. Uvidím, jestli letos pokvetou i ty další. Semena jsou takové černé placičky.
Takže vzato, je to zábava na dlouhé roky, ale pokud máš místo, proč ne?
Tak jsem si dnes v Penny koupila cibuli s dvěma poupaty. Už se těším
Dnes jsem si všimla, že mi semínka klíčí. Takže asi po týdnu v misce pod igelitem. Na okně.
Šla bych ven vyhlížet jaro, ale čekám návštěvu, tak aspoň amarylis na okně.
Koupeno v Penny. Jeden stvol jede jak o zavod, druhý zakrněl, ale pokvete
Kvete amarylis, který jsem koupila ve výprodeji v Penny, nebylo jisté, jestli to bude ta správná barva, ale je a květ je obrovský.
Kiko, ten se vydařil
.
Kupovala jsem před vánoci v Lídlu dárkové balení amarylisů - cibule, květník, podmiska, zemina ... minulý týden mi naše dlouholetá známá hlásila (dostala jeden těsně před vánoci, řádně napučená cibule) .... vykvetl přesně na moje narozeniny (má je 4.1.) a obřími čtyřmi květy, měla radost a právě o tohle mi šlo ... O ostatních darovaných nic nevím, neptám se, dědek by vyvolával a ptal by se ....