úterý 18. listopadu, 04:53 Svátek má Romana
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: SPIKE
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Co dnes vaříte? (2)

Datum: 28.10.2012 20:33

První diskuze je přeplněná, je na čase otevřít další. winking smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 20
  • Autor: alenak

Re: Co dnes vaříte? (2)

Datum: 26.10.2025 11:03

Spike thumbs down, to zapečení někdy zkusím, díky. smiling smiley

• Autor: Reklama

• Autor: SPIKE

Datum: 27.10.2025 11:16

Já je tedy dělám asi dost jinak. Spíš jako velikonoční nádivku. Nedávám mouku, jen nakrájené rohlíky. Koření stejné jako do té nádivky, dávám i kopřivy a dost vajec, která to drží pohromadě, z bílků sníh. A samozřejmě uzené maso.

Datum: 27.10.2025 11:43

Napadlo mě, když tj. bez mouky jako nádivka, upéci je komplet....já nádivku taky peču, i když máma ji vařila ve skleničkách a byla taky moc dobrá.

Datum: 27.10.2025 20:21

Alenko, už se mi taky povedlo, že jsem na ně zapomněla a byly tedy pečené, jen jsem je dala na chvilku do vroucí vody. grinning smiley

Datum: 30.10.2025 10:32

573466248_812382184891678_529425994747627381_n.jpg
    Další fotografie:

Vařené hovězí maso, dušená mrkev, brambory, tatarka

Houbová smaženice

Brambory s tvarohem

Knedlíčková polévka

Kuře pečené se zeleninou, bramborové noky, nakládaná červená řepa a paprika

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (01.11.2025 21:16)

• Autor: Manca

Datum: 02.11.2025 14:26

img_20251102_135100.jpg
    Další fotografie:

Kuřecí s cizrnou a rýží, večer bude pečené kuře a zítra kuřecí srdíčka s bramborem asi. Jsme jeli na nákup grinning smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Manca (02.11.2025 20:18)

• Re: Co dnes vaříte? (2)

Datum: 07.11.2025 12:20

Holky mám dotaz co s dýní, samo pečenou mám ráda, polévka bude, ale co dál? Hnusný kostičkový kompot nechceme, někde v paneláku jsou ještě 30 let staré kompoty nedotčené, to byl záchvat a nikdo to u nás njedl. U nás nikdo nejí žádný kompot.

Dáváte některá dýni třeba do těsta, nebo dá se třeba nějak zamrazit?

Datum: 07.11.2025 17:19

Jajo, neporadím. Jsem na tom jako ty, kompot jsem dělala 1x a vše se vyhodilo, nikomu nechutnalo. Jinak kompoty rádi. Je dobrá polívka, taky jsem dávala péct ke kuřeti, ale zase jsem to jedla sama, rodina odmítla. Nebyli jsme k tomu od mala vedeni, jinak mě nic nenapadá. Tahle zelenina se dříve nepěstovala, alespoň v naší oblasti. smiling smiley

Datum: 07.11.2025 20:57

No kompot na 100% nebude. Spíš by mě zajímalo jestli má někdo zkušenost s mražením, na netu píšou, že v pohodě, ale zkušenost je zkušenost:-)

Datum: 07.11.2025 21:48

Jajo, jestli máš dobrý sklep, tak vydrží prý do jara. Mám kolegu růžaře a ten na zimu ukládá, prý do května vydrží. Nesmí to být hlavně namrzlé. Osobní zkušenost ale nemám.

Datum: 07.11.2025 22:28

Sklep nemáme, ale dají se prý dýně mrazit tak to zkusím.

• Autor: Manca

Datum: 08.11.2025 07:18

Švagr mrazí normálně syrové kostky, já ji podusím a mrazím až pyré. I kvůli místu v mrazáku. Sklep mi přijde na dýně vlhký, spíš bych dala na nějaké schodiště nebo chodbu. Posadit na karton nebo dřevěné prkénko a je to. Vydržely my hodně měsíců i v kuchyni na východním okně. A to mi připomíná, že je mám pořád venku. I mečíky.

Datum: 08.11.2025 11:25

Já ji dostala a byla doteď venku, ale udělal se na ní flíček tak ji raději zpracovávám:-). Takže kostky se dají i péct, já dýni miluju hlavně pečenou.

• Autor: babkaela

Datum: 08.11.2025 16:24

Jájo, zamražovala jsem dýni, měla jsem ji na plátky dost silné, byla v pohodě na polévku a myslím, že iá na pečení by šla, nebyla zmrznutím a rozmrznutím následným rozblemtaná. Kamarád zamrazuje dýni na dýňoivé zelí, to já nedělám. Zamrazit syrovou, nespařovat. V pohodě vydržela v mrazáku rok. Pokud dýně jsou dost vyzrálé a nemají flíčky vydží klidně do jara, ne ve sklepě, tam mi zplesnivěly. Měla jsem je ve spižírně, tam je sucho a cca 15 stupňů.

Datum: 08.11.2025 20:21

Elo díky, už je v mrazáku, udělala jsem ji na kostky. Bohužel se na ní najednou udělaly flíčky,naštěstí jen ve slupce. Něco rozdám, něco sníme. Diky za rady.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.