|
|
úterý 18. listopadu, 05:18 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Spike
, to zapečení někdy zkusím, díky. 
Já je tedy dělám asi dost jinak. Spíš jako velikonoční nádivku. Nedávám mouku, jen nakrájené rohlíky. Koření stejné jako do té nádivky, dávám i kopřivy a dost vajec, která to drží pohromadě, z bílků sníh. A samozřejmě uzené maso.
Napadlo mě, když tj. bez mouky jako nádivka, upéci je komplet....já nádivku taky peču, i když máma ji vařila ve skleničkách a byla taky moc dobrá.
Alenko, už se mi taky povedlo, že jsem na ně zapomněla a byly tedy pečené, jen jsem je dala na chvilku do vroucí vody.
Vařené hovězí maso, dušená mrkev, brambory, tatarka
Houbová smaženice
Brambory s tvarohem
Knedlíčková polévka
Kuře pečené se zeleninou, bramborové noky, nakládaná červená řepa a paprika
Kuřecí s cizrnou a rýží, večer bude pečené kuře a zítra kuřecí srdíčka s bramborem asi. Jsme jeli na nákup
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Holky mám dotaz co s dýní, samo pečenou mám ráda, polévka bude, ale co dál? Hnusný kostičkový kompot nechceme, někde v paneláku jsou ještě 30 let staré kompoty nedotčené, to byl záchvat a nikdo to u nás njedl. U nás nikdo nejí žádný kompot.
Dáváte některá dýni třeba do těsta, nebo dá se třeba nějak zamrazit?
Jajo, neporadím. Jsem na tom jako ty, kompot jsem dělala 1x a vše se vyhodilo, nikomu nechutnalo. Jinak kompoty rádi. Je dobrá polívka, taky jsem dávala péct ke kuřeti, ale zase jsem to jedla sama, rodina odmítla. Nebyli jsme k tomu od mala vedeni, jinak mě nic nenapadá. Tahle zelenina se dříve nepěstovala, alespoň v naší oblasti.
No kompot na 100% nebude. Spíš by mě zajímalo jestli má někdo zkušenost s mražením, na netu píšou, že v pohodě, ale zkušenost je zkušenost:-)
Jajo, jestli máš dobrý sklep, tak vydrží prý do jara. Mám kolegu růžaře a ten na zimu ukládá, prý do května vydrží. Nesmí to být hlavně namrzlé. Osobní zkušenost ale nemám.
Sklep nemáme, ale dají se prý dýně mrazit tak to zkusím.
Švagr mrazí normálně syrové kostky, já ji podusím a mrazím až pyré. I kvůli místu v mrazáku. Sklep mi přijde na dýně vlhký, spíš bych dala na nějaké schodiště nebo chodbu. Posadit na karton nebo dřevěné prkénko a je to. Vydržely my hodně měsíců i v kuchyni na východním okně. A to mi připomíná, že je mám pořád venku. I mečíky.
Já ji dostala a byla doteď venku, ale udělal se na ní flíček tak ji raději zpracovávám:-). Takže kostky se dají i péct, já dýni miluju hlavně pečenou.
Jájo, zamražovala jsem dýni, měla jsem ji na plátky dost silné, byla v pohodě na polévku a myslím, že iá na pečení by šla, nebyla zmrznutím a rozmrznutím následným rozblemtaná. Kamarád zamrazuje dýni na dýňoivé zelí, to já nedělám. Zamrazit syrovou, nespařovat. V pohodě vydržela v mrazáku rok. Pokud dýně jsou dost vyzrálé a nemají flíčky vydží klidně do jara, ne ve sklepě, tam mi zplesnivěly. Měla jsem je ve spižírně, tam je sucho a cca 15 stupňů.
Elo díky, už je v mrazáku, udělala jsem ji na kostky. Bohužel se na ní najednou udělaly flíčky,naštěstí jen ve slupce. Něco rozdám, něco sníme. Diky za rady.