|
|
úterý 18. listopadu, 05:00 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Betas, vykvetlo ti to? Včera jsem si objednala řebčíky,//www.semenaonline.cz, tak jsem zvědavá kdy přijdou a v jakém stavu....
Byly v dost spatnem stavu a pamatuju si, ze Regina mi psala, ze ty cesneky snad vylezou. Vylezly a taky i ty ladoniky, ktere i kvetly (narozdil od tech pred lety kupovanych v Jahodarne). Mela jsem to v kvetnikach v garazi, sazene po vanocich, do zeme slo az na jare, tak jsem zvedava, co z toho bude pristi rok. Ale vylezlo to vsechno prave 👍
Tak hlásím - řebčíky dorazily, no druhý den po objednání
, cibule v pořádku perfektně zabalené v malých sáčcích popsaných. Už jsou v zemi. 
Gratuluji, at dobre rostou!
Jake jsi vzala?
Díky, perský bílý Fristillaria, perský tmavý Adiyaman a žlutý Lutea. Cibule pěkné, čisté, nepoškozené. Uvidím, jak se jim bude dařit. Vloni mi přivezla Regina oranžové a byly z jara krásné a všechny kvetly, až se divila.
Asi jim to sucho tady vyhovuje přes zimu, nic je hlavně nesežralo. Na jaře bude překvapení. 
Mozna si pamatujete, ze jsem loni poridila tri hlizy bramboriku a nevylezl ani jeden (neprisly mi ani v moc dobrem stavu). Ted koukam, ze jednomu vylezly listy, po roce! Je to normalni, ze listy lezou na podzim a kvety pak na jare..? Nemam s nim zadnou zkusenost...
Myslím, že jsou různé druhy, tak by to možné bylo. Já zase zírala, když mi v květináči začly růst malé bramboříky. Nechala jsem tam semeník a mezi listy nebyl vidět. Jsem zvědavá, jestli z toho něco bude.
Ano, taky už mám listy, květy budou až na jaře.
Aha, tak fajn. Je ted v totalnim stinu pod travinou a hortenzii, tak se budu tesit na jaro, co tam vykoukne
Z vyprodeje v hornbachu. Sice i po sleve porad drazsi, nez lidl, ale tohle v lidlu nemeli.
Aleno, rebciky tam maji asi za 79,-
Dík, se divím, že mají výprodej tak brzy. Vloni tam byl až v prosinci, asi je všude přetlak cibulovin a chtějí se toho zbavit.
Uz jsou pry vyprodeje cibulovin i v obi, tam se ale nedostanu.
Já byla dnes v Lidlu. Všimla jsem si, že tam byly krabice s cibulovinami, ceny furt stejné, nezlevněno, raději jsem jen přešla.
Už mám skoro zasazeno, co jsem na podzim koupila. Snad vydržím do jara nic nekoupit, mám něco v květináčích, tak aby bylo kam vyklopit. Ale čemeřice bych ještě dvě nebo tři chtěla, pod stromy a keře.
Tak to u nas v lidlu uz daaavno nic nemaji. Taky jsem pani na pokladne v hornbachu rikala, ze jsem si nakupem cibulek zas akorat tak pridelala praci

Do tedka uz jsem mela vse hotove a v zemi...