|
|
pátek 7. srpna, 17:43 Svátek má Lada
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Aha, tak fajn. Je ted v totalnim stinu pod travinou a hortenzii, tak se budu tesit na jaro, co tam vykoukne
Z vyprodeje v hornbachu. Sice i po sleve porad drazsi, nez lidl, ale tohle v lidlu nemeli.
Aleno, rebciky tam maji asi za 79,-
Dík, se divím, že mají výprodej tak brzy. Vloni tam byl až v prosinci, asi je všude přetlak cibulovin a chtějí se toho zbavit.
Uz jsou pry vyprodeje cibulovin i v obi, tam se ale nedostanu.
Já byla dnes v Lidlu. Všimla jsem si, že tam byly krabice s cibulovinami, ceny furt stejné, nezlevněno, raději jsem jen přešla.
Už mám skoro zasazeno, co jsem na podzim koupila. Snad vydržím do jara nic nekoupit, mám něco v květináčích, tak aby bylo kam vyklopit. Ale čemeřice bych ještě dvě nebo tři chtěla, pod stromy a keře.
Tak to u nas v lidlu uz daaavno nic nemaji. Taky jsem pani na pokladne v hornbachu rikala, ze jsem si nakupem cibulek zas akorat tak pridelala praci

Do tedka uz jsem mela vse hotove a v zemi...
Právě že se mi už nechce hrabat v mokré zemi, taky kam dát, někde rýpnu a ona cibulka....
ani jsem nekontrolovala narcisovou mouchu, někde to bylo furt, někde nebyla....
Manco, nádherná je čemeřice WB Katie, kdybys na ni přišla, nezaváhej, ale měla by mít více polostínu, píší o ní že je silně rostoucí a vypadá na to...
Taky už vyhlížíte jaro?
Zdravim! Sla jsem si dnes obejit zahradu, nekde jeste snih a zem zmrzla, ale cibuloviny uz se derou
Mam ale zase asi tri hnizda komplet plesnivych snezenek jako vloni...
vylezou spicicky, ktere zacnou hnit, obali se chomackem plisne, kdyz to chci procechrat, vsechny ty nadzemni casti uz jsou komplet shnile a oddeluji se od cibulek.. nevim teda, proc se mi to deje. A to zrovna snezenky jsou takova moje srdecni zalezitost.. Nevite nekdo prosim?
Betas, nevím, proč to dělají. Nezkoušela jsi bledule, ty chtějí víc vody a tu asi máš. U nás sněženky rostou, už se taky začínají prsit
, bledule mi tu ale nejdou. Sněženky mám ve velkém suchu přes léto, že by jim to svědčilo? Snad někdo poradí co s tím.
Sněženky jsem viděla v přírodě a bylo to vlhké údolí, sousedka je má ve vlhké zahradě, kam ústí okap. Já je mám dost v suchu, pod růžemi, nebo aspoň v létě jim keře vodu berou.
Spíš bych si myslela něco s hlínou, nevím. Jestli nebyla moc vyhnojená, moc dusíku třeba. Mně takhle zdechly krokusy ve větším betonovém korýtku. Ale možná stály ve vodě, nemá odtok. Asi bych zkusila nějaký trs vyrýt, jestli tě něco napadne. Jílovitá hlína nebo tak.
Holky, prave,ze nic z toho! Vloni mi to udelal jeden trs spis ve stinu, letos takovy polostin a pak vylozene slunna partie (v lete). Ve vode urcite nestoji, jil tu taky neni...
Bleduli tam mam taky par trsiku, ale ty jsou jeste ve vetsim stinu, kde dnes jeste byly vetsi zbytky snehu a promrzla puda, takze jeste ani nelezou..
Většinou, když takto hnijí, tak je problém vody a přehnojení, moc dusíku. Když jsou plné louky sněženek, voda jim nevadí, taky ale nikdo nehnojí. Voda a hnojení většinou některé kytky ničí. Jinak mě nic nenapadá....
Mozna jim hazim granule na cibuloviny, ted uz si budu davat pozor a nebudu. Ostatni cibuloviny mi tu prosperuji celkem pekne, i se dost rozmnozuji. Jsou jeste nejake, ktere to nesnasi?