Brazílie, turistický region Bahia

Autor: martinek.name, Datum: 18.01.2011 21:30

Bahia je jeden z 26 brazilských států. Nachází na severovýchodě země, na pobřeží Atlantského oceánu. Jedná se o nejrychleji se rozvíjející brazilskou turistickou destinaci, která návštěvníkům nabízí velmi široké spektrum možností.

 

Hlavním městem státu Bahia je Salvador. Má téměř 3 miliony obyvatel a je třetím nejlidnatějším městem Brazílie. Salvador se stal po objevení Brazílie prvním hlavním městem a zůstal jím až do poloviny 18. století. Historické centrum zvané Pelourinho je největší památkovou zónou koloniální architektury Latinské Ameriky a je též součástí Světového kulturního dědictví UNESCO. Oplývá architektonickými památkami ze 17. až 19. století, které během portugalské nadvlády postavili otroci.

 

V Salvadoru se nachází mezinárodní letiště s pravidelnými linkami do mnoha Evropských zemí. Přímý let z Frankfurtu trvá necelých 11 hodin. Využít lze hned několika leteckých společností. Ze Salvadoru se lze snadno letecky dopravit do ostatních atraktivních míst Brazílie - Rio de Janeiro, vodopády Iguazú či Amazonský prales jsou jen některé z možností.

 

Bahia se pyšní nejdelším pobřežím ze všech brazilských států. Jeho délka přesahuje tisíc kilometrů. Vládne zde tropické klima s průměrnou roční teplotou 27 stupňů Celsia. Ani v zimě zde teplota neklesá pod 20 stupňů.

 

Bahia patří k nejstarším osídleným oblastem Brazílie. Kulturní odkaz je zde nesmírně bohatý, neboť se zde prolínají prvky hned několika kultur, které jsou s touto oblastí historicky spjaty.

 

Pro ty, kteří mají rádi spojení sportu, přírody a dobrodružství jsou surfing, slaňování, potápění, pěší a cykloturistika, rafting, jízda na koni, v bugyně či paragliding jen některé z mnoha možností, které Bahia nabízí.Bahia se nachází v pásu Atlantských tropických lesů, které patří do Biosférické rezervace UNESCO. Nachází se zde mnoho ohrožených druhů, včetně vzácných jihoamerických opic, mořských želv a velryb. Z flory je kromě tradičních kokosových palem, které lemují pobřeží tato oblast typická stromy vzácných dřev a výskytem snad všech druhů tropického ovoce.

 

________________________________________________________________________

Turistické informace o Bahia, Brazílie, turistické rady a tipy najdete na adrese:

http://martinektravel.com/

 

Galerie:
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 04:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/brazilie-turisticky-region-bahia/read.php?2,527509