úterý 28. listopadu, 16:59 Svátek má René
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Příroda a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Příroda a květena
Diskutujte! Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..

Autor: hespa
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Živá zahrada

Datum: 22.05.2008 10:31

Chci vás pozvat do soutěže o živou zahradu. Já se jí zúčastňuji už několik let. Je to docela zajímavé. Zde je odkaz na ČSOP, kteří soutěž pořádají. Jedná se vždy 2x do roka o pozorování všeho živého na zahrádkách a vyplnění a odeslání dotazníku.

[www.csop.cz]

Soutěže se mohou zúčastňovat i děti a školy.

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil hespa (22.05.2008 10:33)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: kaaj

Re: Živá zahrada

Datum: 12.04.2018 13:44

dscn8117.jpg
    Další fotografie:

si mně pamatuje - chodí tady za mnou jako loni . jenom sednu u garaže a už je tu a dožaduje se slunečnice. - sýkorky falešnice jenom málo . to až budou mít mladé -

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (12.04.2018 16:16)

• Autor: Reklama

• Autor: SPIKE

Datum: 12.04.2018 14:24

30443150_10209649503148585_764166551308861440_n.jpg

Taky jsem viděla pěnkavu dost zblízka na nedělním výletování.

• Autor: babkaela

Datum: 12.04.2018 21:11

Kaaj, dobře je máš ochočený thumbs down , já nejsem schopna ochočit ani moje pánské a dětské osazenstvo, z mých příkazzů si vyberou přesně opak a potom tvrdí, že však jsem jim to tak řekla. A moooc pěkná fotka.

Spike, taky dobrý thumbs down .

• Status: expert

Datum: 24.04.2018 21:46

Svět se asi zbláznil, představte si, že v dubnu už štěkají srnci eye popping smiley . Hani je to možné??? A coto znamená? To budou mít říji o měsíc dříve?

• Autor: tak63

Datum: 24.04.2018 22:47

Blbost, na Nově říkali, že příroda je letos opožděná. A tam nelžou winking smiley. Pak ještě říkali, že když je horko, tak máme pít a když je zima, tak se máme oblíknout.

A svět se nezbláznil, ale zbláznil se můj soused. Pořídil si kohouta. Ten mě vzbudil dnes ve 4,18 hod. Normálně vstávám ve 4,50 hod. Kohout řve 15 m od okna ložnice. Sám má ko--t slepice odstíněné stodolou a 30-40m daleko. 20 ks slepic nainstaloval 5m od mé pergoly, abychom nepřišli o zápach trusu. A že jejich dvě kočky serou na mé zahradě ... ? Nikomu ze sousedům neškodím, co mám dělat?

Jak se píše ve slabikáři:"Poraď, poraď Emílku, přijdem na to za chvilku".

• Autor: HanaK

Datum: 24.04.2018 22:51

Srnec štěká, když se lekne, nemusí to souviset s říjí

Datum: 25.04.2018 07:23

[www.ceskestavby.cz]

Taku, použít poslední část odpovědi z dotazu. stížnost, a můžeš se aspoň trochu utěšovat, že jsou na tom lidé hůř. Soudím, že soused nestavěl kurník. Je to bezohlednost ale nevím, zda si nějak víc pomůžeš. Nejdřív bych se pokusila nějakým prokazatelným způsobem se sousedem o určitou nápravu stavu.

Datum: 25.04.2018 07:49

Hani oni na sebe štěkají přes údolí a dost dlouho, to nebude z leknutí.

Datum: 25.04.2018 07:58

Jájo, nějak je letos všechno dřív. Před pár lety jsem se divila, jak známe z obrázků po válce, že se vítalo šeříky. Skoro nikdy na devátého nevykvétaly. Vloni to bylo někdy začátkem května, letos zase o týden dřív. Jak jsem jela z Prahy, udělala jsem si takový průjezd různými vesnicemi. Z dálnice nebo hlavní silnice toho není až tolik vidět. Už hodně začínají nakvétat. Devátého nebo osmého, kam se přesunulo, už bude asi po kvetení.

• Autor: HanaK

Datum: 25.04.2018 08:11

Regíno, v článku uvedené "máte možnost se se stížností obrátit na odbor ochrany životního prostředí /zápach a nepořádek/" je poněkud neznalé, odbor životního prostředí vysloví politování a doporučí domluvu a v krajním případě soudní cestu. Hygiena měří hluk celodenně a těch pár zakokrhání se během 24 hod zprůměruje na mírný šum. Znečištění spodních vod trusem se dá řešit až u velkochovů, ne u zájmového chovu. Jestli stavbička kurníku porušuje stavební zákon záleží na konkrétních poměrech, ale pokud to není slepičí panelák, určitě nebude mít rozměry, u kterých by se muselo úřadovat.

Umístěním slepic u plotu totiž nepáchá (i když zapáchá) žádný přestupek a tedy úřad se nemá o co opřít.

Jak píšu, porušuje občanský zákoník, kde se má vystříhat všeho, co obtěžuje sousedy a muselo by se s tím tedy k soudu. Samozřejmě po sérii doložitelných upozornění, že slepice otravují.

Trochu pomáhá zavírat na noc slepice a pouštět je ven až ve slušnou dobu, tma v kurníku poněkud omezí kokrhání.

U nás se řešil obdobný případ, sbor kohoutů u paneláků. Pan starosta se po sérii stížností občanů uvolil promluvit s chovatelem a ukecal ho, aby měl jenom slepice.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil HanaK (25.04.2018 08:12)

Datum: 25.04.2018 08:39

Hano, vím, že je to spíš pokus něco s tím udělat. Nakonec to i píšu. Ale pokud by se už člověk rozhodlo pro soudní cestu, měl by mít v ruce aspoň něco, že se snažil o nějaké řešení. Ale stejně to bude nejspíš bezpředmětné....

• Autor: bosk

Datum: 25.04.2018 10:27

Smrad ze slepic a kokrhání kohoutů znám velice dobře.Skoro 40 let jsme to snášeli,ale někdy to bylo hrozný.Soused už 3 roky nežije,mladí slepice rozdali.

Datum: 25.04.2018 10:51

Smrad by mi vadil moc, kokrhání já bych spíš vítala, mě se to líbí. Sousedka tuhle nadávala na svého vlastního kohouta a slibovala mu koupel v polívce, ukecala jsem ji, kokrhá. Je pravda, že ho mám asi 20m od oken.

• Autor: tak63

Datum: 28.04.2018 22:59

Po mé intervenci soused včera kohouta .............. +.

Slíbil jsem mu 2 pytle granulí pro kočky ............... to je potupa ....... grinning smiley thumbs down - vyspal jsem se do růžova - foto růžového bříška nepřikládám smiling smiley.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Příroda a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.