úterý 18. listopadu, 04:27 Svátek má Romana
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 21
  • Autor: alenak

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 07.10.2025 19:45

thumbs down ochlazení se jim líbí, Linda je krásný květ, tu zase nemám já grinning smiley kupované nové jsou ze skleníků a musí se usadit, přitom každý rok je jiný v počasí a neodhadne se kvetení. Mám Maestro, vždy to byla 1ní kvetoucí čemeřice na vánoční stůl, byly roky, kdy to nestihla, taky zatím nic nedělá. smiling smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Bastinka

Datum: 23.10.2025 11:24

8eec4838-4114-44a9-aae3-13b8a7da3c7c.jpg
    Další fotografie:

Na 1. fotce novinka Katie, je to rozkošňanda, 2., tu už mám asi 5 let a kvete vždy jako první, kultivar nevím a 3- Liara...každý den je okukuju jak povyrostly smiling smiley winking smiley

Datum: 23.10.2025 16:19

Basti, tj. paráda, u mne Katie sedí, dala jsem ji zatím do květníku, než odkvetou listopadky a bude místo. Liara mne udivuje u Tebe ranností, má jen listy a teprve se začínají nalévat puky. To jsou záhady zahrady. winking smiley Nic nakvetlého nemám. Loňská Karli má být velmi ranná, taky nic.... grinning smiley napínají. winking smiley Ať to kvete.! flower smiley

Datum: 24.10.2025 23:12

Dnes jsem léčila splín, zemřel mi bratranec. Abych trochu potěšila duši, tak jsem si jela koupit čemeřici. Bylo přebráno, ale našla jsem Lolu, tu nemám. ....

Datum: 04.11.2025 10:23

Ali, to je vždy moc a moc smutný a těžký ... myslím že s Lolou jsi udělala moc dobře, bude nádherná aspoň tedy podle fotek...já ty světle růžovky miluju asi nejvíc. Posílám zas Lairu, ta krázně rozkvétá, mám 2 a na jiném místě jen rašící puky smiling smiley

Datum: 04.11.2025 17:59

Basti dik. smiling smiley Nádherně Ti to kvete. Jak píšeš, je to o místě. Má má teprve rašící puky. Ale, rozkvetla mi Katie, no plápolám. flower smiley

Probírají se a nasazeno mají ty ranější pěkně. Těšing. grinning smiley

• Autor: Pinka

Datum: 06.11.2025 12:00

Já mám jen jednu, předloni jsem sice objednala 2, ale jedna se neprobrala k životu sad smiley a ještě došlo k záměně, měly být kropenaté a loni byl květ podobné barvy, jako foto Bastinky a bez teček.

Datum: 06.11.2025 12:57

Pinko, je to o výběru odrůdy, ty HGC hybridy tečkování nemají. Gabča dala jiné sorty a už je to jiná, taky říkala že ji nejdou. smiling smiley

• Autor: Pinka

Datum: 07.11.2025 10:54

jedna byla "Orientalis" , ta co zašla byla Double Elen.

Datum: 07.11.2025 22:11

20251103_123125.jpg

Pinko, to byla taky orientálka. Ať se daří a roste to. thumbs down

Vyfotila jsem krásku WB Katie, chudák je ještě ve velkém květináči, ale snad zítra...květ má veliký

Datum: 11.11.2025 14:27

Ali, je to rozkošňanda smiling smiley

Holky, viděly jste ty slevy ve Spomyšli? winking smiley

Datum: 11.11.2025 20:11

Basti, všimla jsem si, ale jsem ukázněná. grinning smiley kultivarů už mám povícero a není vhodné místo, letos už mám vybráno. grinning smiley

• Autor: Manca

Datum: 12.11.2025 21:39

Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.

Datum: 12.11.2025 21:57

Manco, taky jsem k nim rozpačitá. Nekoupila jsem žádnou testovací, i když ráda pokusničím. Dala jsem přednost novým WB, taky nevyzkoušeným. Jsou to prostě orientálky, samy se semení a množí. Listy mi připadaly typ orientálek, jemnější než HGC. Co jsem dohledávala info, déle a méně kvetoucí, dlouho trvá usazení. Podoba orientálek. Známý koupil, tak jsem zvědavá, jak mu to poroste. Je to prý podoba Spring Promise, z nich šlechtění. Dokonce jsem četla recenzi o podvodném jednámí Heugera, že to šlo do prodeje bez delšího testování. Protože to jsou semenné linie, tak se mohou v kvetení lišit, než udávají. Zda je to pravda, nevím. Mohu se mýlit. Prohlížela jsem je v HK, byly tam asi 3 druhy. Rozdíl proti HGC hybridům byl velký. Vzpomínala jsem na Reginu, ta by určitě testovala. smiling smiley

Když jsem byla u Ž. v září pro čemeřice, překvapilo mě tam hodně druhů těchto čermeřic, až jsem se divila, ale nevypadaly zle. Prostě vyzkoušet, je dobře, že je z čeho vybírat. smiling smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (12.11.2025 22:03)

• Autor: gabca

Datum: 13.11.2025 13:09

Manca napsal(a):

Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.

Tak já jednu koupila, dám vám na jaře echo. Mám tuhle spinning smiley sticking its tongue out please smiley

Helleborus hybr. 'Quintessa Ice' - čemeřice - Okrasné dřeviny Ing. Milan Žižka

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.