|
|
úterý 18. listopadu, 04:27 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Na 1. fotce novinka Katie, je to rozkošňanda, 2., tu už mám asi 5 let a kvete vždy jako první, kultivar nevím a 3- Liara...každý den je okukuju jak povyrostly

Basti, tj. paráda, u mne Katie sedí, dala jsem ji zatím do květníku, než odkvetou listopadky a bude místo. Liara mne udivuje u Tebe ranností, má jen listy a teprve se začínají nalévat puky. To jsou záhady zahrady.
Nic nakvetlého nemám. Loňská Karli má být velmi ranná, taky nic....
napínají.
Ať to kvete.! 
Dnes jsem léčila splín, zemřel mi bratranec. Abych trochu potěšila duši, tak jsem si jela koupit čemeřici. Bylo přebráno, ale našla jsem Lolu, tu nemám. ....
Ali, to je vždy moc a moc smutný a těžký ... myslím že s Lolou jsi udělala moc dobře, bude nádherná aspoň tedy podle fotek...já ty světle růžovky miluju asi nejvíc. Posílám zas Lairu, ta krázně rozkvétá, mám 2 a na jiném místě jen rašící puky
Basti dik.
Nádherně Ti to kvete. Jak píšeš, je to o místě. Má má teprve rašící puky. Ale, rozkvetla mi Katie, no plápolám. 
Probírají se a nasazeno mají ty ranější pěkně. Těšing.
Já mám jen jednu, předloni jsem sice objednala 2, ale jedna se neprobrala k životu
a ještě došlo k záměně, měly být kropenaté a loni byl květ podobné barvy, jako foto Bastinky a bez teček.
Pinko, je to o výběru odrůdy, ty HGC hybridy tečkování nemají. Gabča dala jiné sorty a už je to jiná, taky říkala že ji nejdou.
jedna byla "Orientalis" , ta co zašla byla Double Elen.
Pinko, to byla taky orientálka. Ať se daří a roste to.
Vyfotila jsem krásku WB Katie, chudák je ještě ve velkém květináči, ale snad zítra...květ má veliký
Ali, je to rozkošňanda
Holky, viděly jste ty slevy ve Spomyšli?
Basti, všimla jsem si, ale jsem ukázněná.
kultivarů už mám povícero a není vhodné místo, letos už mám vybráno. 
Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.
Manco, taky jsem k nim rozpačitá. Nekoupila jsem žádnou testovací, i když ráda pokusničím. Dala jsem přednost novým WB, taky nevyzkoušeným. Jsou to prostě orientálky, samy se semení a množí. Listy mi připadaly typ orientálek, jemnější než HGC. Co jsem dohledávala info, déle a méně kvetoucí, dlouho trvá usazení. Podoba orientálek. Známý koupil, tak jsem zvědavá, jak mu to poroste. Je to prý podoba Spring Promise, z nich šlechtění. Dokonce jsem četla recenzi o podvodném jednámí Heugera, že to šlo do prodeje bez delšího testování. Protože to jsou semenné linie, tak se mohou v kvetení lišit, než udávají. Zda je to pravda, nevím. Mohu se mýlit. Prohlížela jsem je v HK, byly tam asi 3 druhy. Rozdíl proti HGC hybridům byl velký. Vzpomínala jsem na Reginu, ta by určitě testovala.
Když jsem byla u Ž. v září pro čemeřice, překvapilo mě tam hodně druhů těchto čermeřic, až jsem se divila, ale nevypadaly zle. Prostě vyzkoušet, je dobře, že je z čeho vybírat.
Tak já jednu koupila, dám vám na jaře echo. Mám tuhle

Helleborus hybr. 'Quintessa Ice' - čemeřice - Okrasné dřeviny Ing. Milan Žižka