Re: Povlečení

Autor: Hanule, Datum: 21.08.2018 00:51

gabi, na mě je to v součtu asi moc, ale pokud bych si měla vybrat z toho, cos předložila, tak mě nejvíc oslovují kombinace drobné kvítko/jemný proužek, takže obrázek 1, 2, 3.

Za slabinu těch kombinovaně šitých polštářů mám, že jim to občas ani na prezentované repre fotografii nelícuje, viz poslední obrázek druhého příspěvku. Né že bych to uměla ušít lépe, jen upozorňuji, aby tě to v praxi nezklamalo tou určitou překombinovaností technologickou, zjevně náročnou právě na optické slícování.

Ve třetím příspěvku oceňuji texturu toho drobného krepu - foto 4 (mám takové podobné, v růžovobílém proužku, výrobce neznámý, zakoupila jsem kdysi ještě v OD Máj, kde růžová je jemnější tón než tu, už leta letoucí ho vlastním, a tedy výborně drží tvar, žádné deformity ani žmolky, až nepůsobí jako bavlna, ovšem přejetí touto teplotou na žehličce snese), avšak přímo kombinace s konkrétní kvítečkovou látkou mě nebere, každé zvlášť by snad bylo lepší, látky jsou samotné pěkné. Ad krep sám, zkrátka oproti texturově "hrubosrstým" krepům jde jednoznačně o vyšší level. +)

Ty velkokvěté pseudopatchworky působí zajímavě z dálky, pro toho, kdo podobný styl rád, zblízka není tisk kdovíjak oslnivý, ale to se ztratí. Rychle by se mi okoukaly.

Dtto tudíž irisčin tip, barevně určitě pěkný, jak ona píše, ve vzoru ale to není pro mne to pravé ořechové.

 

Takže ano, za mne první a druhá kombinace, tj. pudrová kytka s jemným proměnlivým proužkem a levandule s tím zřejmě lomeně zeleným proužkem - v barvě stonků, přičemž bych vystačila s variantou každá strana jiná látka (efekt učiní přeložení lůžkovin) a maximálně tedy ony čtverečkové polštářky s přesahy k tomu, na nichž by eventuálně mohla být i ta krajka, bez válečků. (Mám na mysli kombinaci z fotografií 1 a 2 prvního příspěvku, jestli to má patřit k sobě.)

 

Jen popis subj. vkusu, nic víc. Odkazy jsem nezkoumala, dnes mi zlobí načítání. flower smiley

Sama za sebe jsem ještě nedospěla k obří touze po vzorech s růžemi, pokud mě takové osloví, musejí být růže obzvláště zdařile vyvedeny, což se děje celkem málokdy.

.............................

+) Nežehlím jej, pouze jsem riskantně testovala materiál jako takový.

............................

Nefunguje mi na této klávesnici hvězdička...


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 06:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-povleceni/read.php?1,14395,1509106#msg-1509106