Re: Bazén a jeho údržba

Autor: drahus, Datum: 31.05.2017 07:12

Irisko, měli jsme ho celé roky, ale:

1) jedině Intex (značka) ostatní jsou na jednu, maximálně dvě sezóny, ale většinou ani dvě nevydrží

2) I tak vydrží maximálně 3 roky, protože odchází ten prstenec. Když se poničí mechanicky, lze zalepit, ale jak je stále na slunci, tak časem nastanou podle mne změny ve struktuře toho měkčeného plastu, je "křehčí" a nám pak prstenec zničil hmyz, který na něj sedal a speciálně lítací mravenci, kteří na něj vypouštěli asi tu svou kyselinu a ta pak prožrala dírky a bazén šel do kopru, páč byl, jak řešeto.

3) Nám pak už dělal problém ho každý rok stavět a na podzim uklízet. Proto jsme šli do pevného a větší děti chtějí větší hloubku a ne jen po kolena ;) Ale na to máte dost času :)

Je výborné, pokud si pořídíte i solární plachtu, která vodu ochrání před spadem listí, hmyzu apod a zároveň vodu prohřeje

A jestli se můžu přimluvit, používejte do něj originální tablety, které jsou na údržbu bazénu a NE savo, které je také na bazény, ale je to chlornan - louh.

Pak potřebujete tester na měření PH a chloru. Je to velmi důležité, když budou v bazénu malé děti - i proto jsem zastáncem originální chemie pro bazény, protože vodu vyváží, aby neškodila. nejlepší jsou tablety 5v1 ;) K bazénu předpokládám koupíte v setu i kartušovou filtraci. Na malý bazén by měla stačit. A ještě je třeba mít závěsný skimmer a plovoucí dávkovač na chemické tablety smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 13:21
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bazen-a-jeho-udrzba/read.php?1,1442955,1445656#msg-1445656