KDS mám také ráda.
Měla jsem celokovový profesionální, velký kuchařský nůž, za balík. Bohužel, když jsem do něj klepla, zlomil se v půli. Prý skrytá vada materiálu. Už nebyl v záruce...
Teď mám několik let celokovový z Lidlu, dobrý, ale není tak vyvážený, i když ostří drží také dobře. Ke keramickým mám tak nějak odpor. Máme nožů plno, jsme na ně ujetí. Takže Tescoma je naprd, i v té nejvyšší řadě nedrží ostří, v nižší řade je to poleno. Takové z TV shopů apod jsou také jen na jedno použití navíc, pokud mají na celokovový střed nanýtované držadlo, jsou pak puchýře, při delším použití a ostří jen na párkrát - nedrží. Jo, starý, komunistický, jdou dobře brousit, protože mají dlouhé tenké ostří a přitom se slabé nože neprohýbají, není u nich nebezpečí, že se zlomí.