Re: Lofty

Autor: Hanule, Datum: 30.05.2007 20:07

Jakožto názorová konzerva mám blízko k loftu v jeho původní podobě, tedy svérázně obydleného industriálního prostoru. Loft pro mne znamená specifickou kombinaci omšelosti - nemusí se uklízet :D, neboť neomítnuté cihlové a betonové zdi, zkorodované pláty plechů, mříží a potrubí se neleští ani nezbavují prachu v nedosažitelných výškách smoking smiley - a luxusu pro obydlí jako takové naddimenzovaných rozměrů obytné (přesněji řečeno obývané) plochy, stejně jako světlé (nebo spíš tmavé :D?) výšky stropů - z logiky věci daných původním účelem stavby - či případného extravagantního zařízení - a v tovární hale je "nepřiměřené", tudíž svým způsobem extravagantní cokoli, co se nepodobá průmyslovému vybavení, nýbrž bytovému doplňku; naopak nábytek přejímající rysy někdejšího funkčního osazení je opřívlastkován pro nábytek netypičností sám o sobě, takže to máme, to máme.. prašť jako uhoď :D.

Skřípění staré vzduchotechniky a kolesa nákladního výtahu, jehož vyústění se nachází řekněme jen několik desítek metrů od volně stojící vany ohrazené paravánem? Tak tomu jsem ochotna obětovat i nadměrné opotřebení sanice zapříčiněné permanentním drkotáním zubů v nevytopitelné stavbě. Ovšem dokonalý lesk loftu novodobého, komfortního, skrz naskrz nakrášleného a skutečně zrekonstruovaného či nedejbože uměle vystavěného, jako sem dala Anavi, ne, to mi nic neříká. Na mne je to zkrátka.. málo ošuntělé.

Nehledě na to, že za zůstatek svého konta a obsah peněženky bych si nepořídila ani ten jeden metr čtvereční, což se mi nazdává tlouci se s loftovou ideou více, než se sluší, ne? smoking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

 

To je ale blábol, co? grinning smiley

Nic, konec humoru. Kuk, loftí hotélek :) winking smiley

http://www.bedandbreakfast.com/ppf/photo/632938-01/ListingPhoto.aspx


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 00:15
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-lofty/read.php?1,13632,13684#msg-13684