Re: Domácí pekárna

Autor: SPIKE, Datum: 10.09.2012 15:58



drahus napsal(a):

Prosím tě a kolik se toho kvásku pak do mouky dává?


Drahuško, já peču kváskový chléb normálně v troubě. Už se mi podaří skoro pokaždé winking smiley 

Pochopila jsem, kde jsem dělala chyby. Kvásek je poměrně hustý, asi jako krupicová kaše. Dělám ho do sklenice od okurek. To je dávka na 1 malý chléb (mám ty sklenice dvě a peču vždy 2 malé chleby). Kvásek je jen ze žitné mouky (celozrnné jemně mleté - to "jemně mleté" je důležité, jinak je chléb drolivý a moc tmavý, kvalita asi stejná, jen tady jsou ta zrníčka jemněji namletá). Pak dám kvásek do mísy, přidám 2 lžičky soli a 2 kmínu a pšeničnou celozrnnou jemně mletou mouku. Té dám tolik, aby vzniklo správně tuhé těsto. Na ty dva chleby je to cca 1/2 kg pšeničné mouky a zrovna tak asi 1/2 kg žitné se spotřebuje na ty kvásky. Až budu péct nafotím všechna stádia.


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 08:46
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-pekarna/read.php?1,51605,840927#msg-840927