Re: Domácí pekárna

Autor: Hanule, Datum: 01.09.2012 08:57

Holčičky, fajnového receptu nemám, peču tím stylem, že do těsta nasypu, naliju, co si zrovna vzpomenu, no a pak to statečně sežeru, ať to je k jídlu či není.

Skutečně celozrnné vždycky budou víc "podrážka", ale můžeš, yris, začít třeba tím, že vyměníš v tom tebou používaném receptu 200 g bílé mouky za žitnou či pšeničnou celozrnku a uvidíš, jestli je to pro tebe akceptovatelné. Taky je dobré dát trošku víc oleje pak. Místo dvou lžic čtyři atp. Podle mého tedy. smiling smiley

Též se všude píše, že se má u celozrnné mouky navýšit obsah droždí, no, ani to nedělám a nemám pocit, že by mi to bídně kynulo, ale i tím se asi lze pojistit, aby byla nadýchanost lepší.

Třeba zkoušet, tisíc lidí, tisíc chutí. Recepty ode mne jsou nebezpečné, patřím k lidem, kteří pivovarské kvasnice, rybí tuk a živočišné uhlí pokládají za delikatesu. winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 22:50
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-pekarna/read.php?1,51605,837386#msg-837386