Holčičky, fajnového receptu nemám, peču tím stylem, že do těsta nasypu, naliju, co si zrovna vzpomenu, no a pak to statečně sežeru, ať to je k jídlu či není.
Skutečně celozrnné vždycky budou víc "podrážka", ale můžeš, yris, začít třeba tím, že vyměníš v tom tebou používaném receptu 200 g bílé mouky za žitnou či pšeničnou celozrnku a uvidíš, jestli je to pro tebe akceptovatelné. Taky je dobré dát trošku víc oleje pak. Místo dvou lžic čtyři atp. Podle mého tedy.
Též se všude píše, že se má u celozrnné mouky navýšit obsah droždí, no, ani to nedělám a nemám pocit, že by mi to bídně kynulo, ale i tím se asi lze pojistit, aby byla nadýchanost lepší.
Třeba zkoušet, tisíc lidí, tisíc chutí. Recepty ode mne jsou nebezpečné, patřím k lidem, kteří pivovarské kvasnice, rybí tuk a živočišné uhlí pokládají za delikatesu.