Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: drahus, Datum: 12.02.2012 10:40

Myslíš v tom pěnovači původně na šlehačku? Vždycky musí být mléko hodně vychlazené a normálně rychle pumpuješ nebo horké, asi 70-80°C a totéž. Nic mezi tím. Je fakt, že některá mléka jdou blbě. Asi je nejvhodnější plnotučné. Taky jsem dělávala to, že jsem našlehala studené a pak v té plastové nádobce dala na chvíli do mikrovlnky, aby se ohřálo. Většinou pěna ještě víc ztuhla a oddělila se od neušlehaného mléka, takže sis nalila jen trochu horkého mléka a zbytek dodala lžičkou. Takhle to vlastně praktikuju tam, kde nemají presovač s tryskou


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 08:22
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,716870#msg-716870