Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: lena, Datum: 08.06.2009 00:21

Krásné počteníčko a nedá mě abych se nepřidala. Já jsem dlouho kupovala různé kávy a vždycky u každé další jsem byla přesvědčená, že to je ta pravá ta poslední TOP a že nic dalšího lepšího už asi těžko najdu. Kávu nemám ráda kyselou, jenomže ono je kyselá káva a káva kyselá ve svém těle. Ta nemá s kyselou kávou nic společného. Už to zde také padlo hned na začátku tématu. Našla jsem po dlouhém hledání také primacafe a už velmi dlouho nakupuji u nich. Je to asi už poslední místo kde u kávy zůstanu (po vic jak dvou letech). Každou jinou (další) kávu kterou jsem pila, byla vždycky v něčem horší.

Mám takovou testovací vychytávku (někde jsem ji vyčetla). Udělám kávu, je jedno jestli espresso, turka nebo kapanou. Ochutnám ji teplou hned po udělání. Zdá se, že je pitelná. Nechám ji vychladnout (klidně až do studena) a když mě i takto studená chutná tak jako teplá, může to být adept na moji kávu. Většinou se však stává, že u chladné kávy vystoupí všechny nedostatky jak v pražení, tak použité suroviny. Ze studené kávy je poznat jak její opravdová kyselost, tak mnohdy i všchny nechutné pachy levné suroviny (stuchlina, smrad jako z pytloviny, ).

U káv z mé oblíbené pražírny, jsem nikdy nic tak zásadního v kávě necitila a to mě káva mnohokrát vystydne úplně.

Dnes už mě taky ani další hledání jiné kávy neláká protože jsem maximálně spokojená a co jsem četla na foru u primacafe, tak nejsem sama.

Kdyby to někoho z Vás přece jen zajímalo, dám sem odkaz ať nemusíte hledat. www.primacafe.cz. Ikdyž nebudete kupovat kávu, najdete tam velmi mnoho zajímavých informací. Velmi ráda se tam vracím. coffe smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 22:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,233367#msg-233367