Re: Domácí nářadí

Autor: babkaela, Datum: 06.02.2023 19:51

Mé dámy, vím, Stihl je už trochu jiná cenová kategorie ... ale starší brácha se mladšímu trochu plácnnul přes kapsu bo ví, že zvládne udělat i naši zahradu ... pokud vím, s cenově více dostupnou pilkou - asi ocaskou - z Lídlu zvládli u Regi pokácet i staré tůje. Každý si musí zvážit ... kolik chce investovat a co od nářadí čeká.

Teď budu zase OT ... potřebovali jsme po 25 letech vyměnít průtokový ohřívač - karmu, dnes kartma se užívá v úplně jiném významu - tedy průtokáč - řešili jsme - měnit armatury a "trubky" já vím, jmenuje se to jinak, jen mi to slovo teď nenaskakuje, mezi průtokáčem a "vpustí" do komína - nebo nasadit na stávající - zvolili jsme verzi o 3.000,- dražší, kde jen staré sundáš, nové namontuješ - před 5ti roky stejný problém na "dolním" baráku (domě u syna) - v dolním pět let spokojenost (samo, dnes dražší vše, tehdy stály téměř všechny stejně) - "karma" namontovaná snad 10 dnů a při puštění teplé vody začala prokapávat. Syn vyměnil opět těsnění (dával při namontování samozřejmě nové), prokapává stále - dnes volal na reklamace - nemáme nárok, nemontovala firma, kterou by nám doporučily, kdybychom chtěli, na záručáku není razítko fy, není razítko kominíka, který schválil komín ... co říct a nebýt vulgární. NIc. Zítra průtokáč ráno odmontuje, odveze do servisu, snad tuhle pondělní nebo páteční výrobu do odpoledne spraví, slíbili ... ale znáte to ... sliby ... chyby.

Proto ... Stihl je značka .... za značku se platí víc než za NN, ale taky může být pondělní nebo páteční výroba (lidi ve výrobě jsou myšlenkami buď v minulosti nebo budoucnosti) - aspoň takhle to moji klucí říkají - už se stalo i u jiných renomovaných značek, kde bylo vše jinak ... u nás se nářadí všelijakého používá docela dost, a nejen u nás, i ve firmách, ve kterých moji kluci pracují.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 08:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-naradi/read.php?1,1339068,1616996#msg-1616996