Re: Sušička ovocia

Autor: Hanule, Datum: 30.10.2015 09:48

Miško, to je, právě i ta plata k dokupu dost lezou do peněz, alespoň v tehdejších cenách tomu tak bylo... myslím i důvod, proč majitelka dokoupila jen ta dvě. Ne, že by neměla co sušit.

Ještě loni jsem měla kratince půjčenou Etu, nevím, jaký model a stáří ani příkon, v té jsou odsušila darované houby a nasbírané šípky, obojí pěkně. Šípky zůstaly nádherně červené, tehdy jsem je sušila vcelku.

Jo, a můžu ti říci, že přerušované sušení hub v našem prostředí mělo za následek jejich opětovné natažení vlhkosti. Takže zrovna třebas ty bych já etapově sušit nemohla, jak jsem zjistila, teď jsem se bála i u těch jablek, jestli by vydaná energie třebas nepřišla vniveč. Ovšem nejde o problém přístroje, ale prostředí. Někde stačí bylinky třebas zasušit, pak by doschly přirozeně.. V létě odsuším docela fajnově, není-li tedy období dešťů, to jsem pak v tahu.

 

Jak píše samanka, jde odebírat, dodávat, tak šetřit energii, no já teď třebas z důvodu jiného vytížení své osoby byla ráda, že jsem ji jablíčky naládavala a dostavila se k hotovému.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 23:16
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-susicka-ovocia/read.php?1,126841,1335235#msg-1335235