Re: Sušička ovocia

Autor: Hanule, Datum: 30.10.2015 08:11

Mám teď čerstvě půjčenou stařičkou novozélandskou Harvest Maid Snackmaker Ezidri s neprůsvitnými síty, původně 4 síta, s dokupem na 6, mohla by být až na 10, jak má Lada. Stavitelnost teplot v plné regulaci mezi 35 - 60 st. Jsou u ní dvě plošky na placky (někde se tu řešilo, že lze použít tuším pečicí papír?) a jedno jemné sítko (asi na droboť z bejlí).

Zatím jsem odsušila než jednu třílitrovku jablečných křížal (plus slupky ze strouhání na čaj), což je čistého času tak 24 hodin o příkonu 500 W.

Líbí se mi ta absolutní regulace; plasty už degradují (kraj jednoho síta je uštípnutý, zažloutlává). Byly to takové ty sušky drahé jako čert... Bez ní bych teď na podzim neodsušila nic, plochu radiátorů mám minimální, v troubě nesuším, bývá vytížená. Navíc zatím ještě prakticky netopím, páč není důvod... mám prakticky tři čtvrtě času otevřeno ven, miluji chladný denní vzduch a přirozené prostředí.

No, a sucho tu fakt nemáme. flower smiley

 

Sušila jsem zkusmo ve dvou prostorách, v jednom viditelně kondenzovala vlhkost na oknech (otřeno, odvětráno), pak v chodbě, kde ji neslyším, neruší mě, běžela těch 12 hodin nonstop a je citelné, že přitápí, třebas jako kotel v komoře atp... (ovšem produkuje tu vlhkost zároveň). To píši v úvaze, jestli je ta spotřeba zároveň nějak druhotně zužitkovatelná případně.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 12:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-susicka-ovocia/read.php?1,126841,1335206#msg-1335206