Re: šicí stroj

Autor: Kirsten, Datum: 02.12.2013 11:07

Moc, moc všem děkuji za reakce, za konkrétní tipy a zkušenosti obzvláště, hodně mi to pomohlo. Teď už se jen rozhoupat a pro jednoho starouška se rozhodnout.

 

Ad seřízení - se seřízením u odborníka počítám, mám ho takřka za bukem.

 

Ad staré šlapací mašiny - jj, ty jsou krásné, jedné jsem před lety neodolala a pořídila si ji, ale bohužel není zatím provozuschopná a vzhledem k váze ji k seštelování nikam nedovezu.

 

Ad nové stroje - to pro mne není, mám ráda věci bytelné, poctivě udělané a to pak ty nové jsou obvykle až v cenové kategorii mimo mou finanční realitu.

 

Ad šikovnost - no já budu nejspíš pravý opak Denisky, z klasických ženských ručních prací mám vítr a respekt, patrně mám i nějaký typ dyspraxie (vznešená zástěrka pro obě ruce levé, alespoň v mém případě), tak uvidíme.... když to nevyzkouším, nebudu vědět....

 

Ad jitrocel a kašlíky - krom jitrocele je na úporné kašle dobrý i břečťan. Když jsme bydleli ve městě, hodně jsme na ně trpěli a vyzkoušeli kdeco. A také jsem četla o horkém banánovém mléku, ale vlastní zkušenost nemám. Polštářky s obilím nebo třešňovými peckami jsou i u nás k dostání, nebo se dají snadno udělat.

 

Kájo, ty těm růžím neutečeš.... když už nekvetou venku, musíš alespoň šít z růžičkové látky, to se mi líbí... :-)) Přeju, ať dárky potěší!


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 18:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-sici-stroj/read.php?1,152412,1072172#msg-1072172