Re: Vysavač

Autor: Petan, Datum: 08.08.2013 09:12

No to já zase preferuju vysavač s vodním filtrem a rotačním separátorem.

První přístroj koupili rodiče hned po revoluci. První Rainbow, pak Hylu, a nyní máme Orky.

V podstatě jsou všechny tyto vysavače velmi podobné protože fungují na stejném principu. Tím, že jsme vlastně po 20 let doma nepoužívali jiné vysavače jsem si neuvědomoval jak výborné tyto vysavače jsou. Nyní jsem se dostal do styku s klasickými vysavači a byl jsem v šoku. Při vysávání akorát křičely, nic moc nebraly a hlavně jsem měl pocit, že vyfukují ještě víc než berou. Prostě to byly takové rozviřovače prachu. Z vysavače se navíc při vysávání linul hrozný smrad. Tento problém se snažila vyřešit majitelka přístroje (přítelkyně) tím, že tam dala nějakou vůni. V tu chvíli jsem rezignoval otevřel okna a řekl, že efektivnější něž vysávat bude smést hrubé nečistoty smetákem a aspoň se mi prach nedostane hned znovu na nábytek.

Abych nekřivdil uplně všem jiným vysavačům a hlavně těm lidem, kteří poctivě mění filtry jednalo se o sáčkový vysavač základní cenové kategorie (okolo 3000Kč).

Samozřejmě chápu, že si nikdo nechce kupovat vysavač za 70000 jak ho nabízí 1. výše uvedená značka.

Ovšem Orky, které je na našem trhnu nejkratší dobu a stojí ani né třetinu se už podle mě rozhodně vyplatí. Nepotřebujete žádné sáčky ani filtry. V podstatě tedy nic do přístroje nekupujete a provoz je tedy zadarmo a bez námahy. A cena ta je přímo úměrná kvalitě. Tyto přístroje vydrží bez problému 10 let a více. Nový přístroj jsme kupovali většinou z toho důvodu, že jsme už nový chtěli a starý jsme používali na vysávání stavební sutí při rekonstrukcích, nebo v dílně, kde samozřejmě dostal zabrat.

Za 10 let kolik vystřídáte vysavaču třeba za 3000Kč. Minimálně tři. K tomu kupujete sáčky a filtry tak to jsme skoro na stejné ceně. A běžný vysavač nevysaje tak dobře jako Orky. Zkuste si třeba porovnat jak saje nový vysavač a stejný vysavač po 3 letech to je velký rozdíl. A Orky - to nám funguje po 5ti letech uplně stejně


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 08:16
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vysavac/read.php?1,3222,1022694#msg-1022694