|
|
pondělí 13. dubna, 14:06 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Betas máš moc pěkné, zvlášt´ ta zelinka je zajímavá.
Betas krása!
Mně ještě dva teprve vylézají, tak uvidíme, jaká bude barvička.
Betas,
. Někdy překvapí. Jedna z těch obřích, všechny měly po třech květech, znovu vyrazila ještě dva stvoly, Asi už nebudou tak mohutné ale každý květ dobrý.
Čím je, Regi, krmíš, že ti budou tak kvést?
Kiko, já je nekrmila a asi se mi nepodaří. Ale to jsou ty víc než půlkilové cibule, které jsem koupila ve velkoobchodě. Takovou velikost jsem nikdy předtím neměla. Jsem zvědavá, jak je přechovám.
Vykvetl mi další (a asi poslední
)
Má nádherné sametovou tmavou, ale tu červenou mi foťák nebere.
Letos jsem zimovala ve sklepě jen dva. Probudit se nechystaly, tak jsem je vytáhla. Tohle je první, druhý šel ven až snad v dubnu, taky má nejdřív listy a jeden puk na květ.
Starší cibule zničené letněním se snaží, ale ne co do velikosti, ale do množství. Můžu 5 let piplat a pak rozdávat. Mám chuť je dát ven, přece se na ně nebudu koukat, ale zas aby to nebyla konečná.
Vyčetla jsem na netu ,že se mají vyndat cibule ,dát na tři týdny do lednice a pak vysadit do země. Udělala jsem dle návodu a teď každý den koukám co se bude dít
Tak si rikam, ze musim pomalu uz zacit omezovat zalivku letnenych amarylek pred zazimovanim a v tom na dvou cibulich zjistim uz dost velke kvetni puky. No tak zas si vybraly obraceny rezim..
Mně kvetla na jaře koupená cibule doteď. A teď teprve začínají růst listy.
Asi bych ty s pupeny mela dat dovnitr, aby mely stabilnejsi teploty..., ze? Listy ale maji priserne, nejradsi bych je otrhala, treba uz jen 1-2..
Betas, nevím, jak se budou měnit ranní teploty, ale já ji měla od jara až do teď venku na sluníčku na stole. A když jsem byla na Lanzarote, tam je pěstují na zahradě, takže se teploty v noci a přes den taky mění. Ale neklesají pod cca 16 stupňů
Na jaře jsem si koupila v Jahodárna Brozany dvě cibule amarylisu. Sice jedna stála 200,- , ale byly to prasocibule. Oba vykvetly.
Picotee a Terra cotta star
Oba jsou nádherné. Já ty svoje trápila a teď mám jen jednu v květuschopné velikosti, ovšem raší jí jen listy. Budu si muset ty mizerné zas dopěstovat. Ovšem pokvetou mi dva semenáče, to jsem nečekala. Matka byla červená, všechny v poslední době kupované byly červené, i když jsem kupovala ,,bílý ". Proto se mi omrzely.
Mančo, doma mám dalších 5 zasazených cibulí v mrtvém stavu. Začla jsem pomalinku zalévat ( cca po 10 dnech ), jedna velká začíná uprostřed zelenat, ale obávám se, že to budou jen listy. U dvou už mám listy až do stropu.