čtvrtek 25. dubna, 01:51 Svátek má Marek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dělená strava
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
artep jsi mě pobavila takhle po ránu
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
AHOJ ŽENY:-) TRINO.......tak dnes poslední den obr gratulace!Ještě Ti to bude chybět A jaký je Tvůj závěr? Určo jsi moc spokojená Jo holky srazík by byl fain,ale abychom si mohly něco dát tak by to chtělo kolo a to mám opravdu kousek do Prahy,nebo Plzně Kdoví jak to jednou vymyslíme Jinak já dnes uvařila bandě čočkovou pol.manža včera říkal,že po těch svátcích v práci pěkně funí ,semnou jíst nechce,takže bude mít jen polívky večer a hotovo,nebudu vařit každému něco jiného,mám je ráda,ale nejsem blázen Tak jsem mu řekla od čeho má začít a ráno si vzal do práce Mila řezy no dobrý!ARTEP......Ty jsi mi udělala chutě na ty bulky mě taky chutnaj,nepřijdou Ti takový dost mastný nno možná to lněný semínko!Holky ten dýňový olej nemá chybu,mě chutná i s ledovým salátem Já mex.fazole,uvařila jsem toho dost,tak to musím dojíst,ale chutnají.........U nás pod mrakem -5 takový vlezlo .Jo a osmičku zkouším a zatím to jde,ale ráno hládek pociťuji ,snídaně-ovoce začínám v 9,30h,zítra posunu- ráno fitko tak to vidím na 11h
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
BOCSA - hm neviem, ani sa mi nevidia mastne, ja to semienko meliem skoro ako na muku, moze byt v tom rozdiel? alebo aj ty ich melies tak najemno?
mnam dynak, ten je fakt fajnovucky, ja ho tiez davam na zeleninu so syrom, alebo potom ku chlebu, alebo vyjedam lyzickou
bulky ma spasonosne napadli, lebo som chcela veceru bez muky a lepku ale chcela som k tomu lucinu, tak mam tri kusky, takze 3 vecere poriesene
na zajtra planujem manzelovi k obedu kalerabove cestoviny a sebe skusim pokus-omyl miesto cestovin ten kalerab supnut na quinou, tak som zvedava ci to bude k jedlu
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
artep já myslím že když to správně nachutíš ten kedluben, pěkně opaprikovat (sladkou) a popepřit a k tomu kyselej kurek mně tahle kombinace nikdy nezklame, ať už na těstoviny, k bramborům vařeným ve slupce... nebo i jen tak samotný kedluben podušený, mám ráda.. k tomu sušená rajčátka, parmazán
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
Artep co je kalerab Já to lněný taky mixuji a je pravda,že to nemám úplně na jemno,tak to nechám déle.Ty pečeš 3ks?A máš to na 3večeře?A já je zládovala poprvé všechny a holí.Holky myslíte ,že když se jí luštěniny,musí se k nim jíst nějaký pšeno?Někde jsem četla kvůli trávení Já si dala ty mex.fazole jen tak,jinak bych byla jak sud ještě s pečivem nebo rýží atd.......nevím
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
Tak poprosímmmmmm dámy vysvětlit mi jak děláte bulky z lněných semínek taky si chci udělat bezlepkové bulky poprosím receptík
bosco KEDLUBEN - to netuším s tím pšenem (co je pšeno )...kurňa vy máte vědomosti, co s čím a jak se člověk musí furt něčemu učit - je to věda.
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
BOSCA - kalerab/kedluben
neviem ktory recept robis ty, oni tam boli dva a ja robim tento:
6 lžic lněných semínek 3/4 lžičky prášku do pečiva špetka soli 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody 1 vejcea davam to do mafinkovych formiciek, tie mi vyjdu 3ks, na veceru som mala jednu s lucinou a zeleninou, ale to som predtym daco pojedla pri priprave jedla, takze na beznu veceru by som dve kludne dala
o tych lusteninach som take este necitala, mozno sa poucim, jedine co viem na travenie, ze preto aj sa maju namacat, aby boli lahsie stravitelnejsie
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
pseno / jahly
Anonymní návštěvník
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
Bosi, já měla čočku na husto a k tomu chlebík, očekávám palbu , našla jsem totok:
Luštěniny jsou výborným a zcela přirozeným zdrojem bílkovin, respektive aminokyselin, ze kterých se bílkoviny tvoří. Luštěniny sice neobsahují všechny esenciální (rovná se nezbytné) aminokyseliny, ale v kombinaci s obilovinami se vytvoří kompletní bílkovina. Ale protože naše tělo si neumí vytvářet zásoby aminokyselin, je potřeba mít bílkoviny a luštěniny na jednom talíři v jednom jídle. Talíř je pak „kompletní“ a tělo má vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
artep díky a na čem to meleš? Na mlýnku na kafe?
Anonymní návštěvník
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
Mě osmička zatím vyhovuje, dnes jsem začala až v 11h ovocem, bosí, máš samotné kafe a samotné ovoce nebo jíš ovoce a klidně si mezi ním piješ caro? S tím si ještě nevím rady, jestli se jí ovoce úplně samotné nebo se může to Caro třeba s rýžovým mlékem? Čočku jím klidně samotnou, myslím, když se namáčí, že není nutné k tomu jíst žádnou "pšenici", ale dávám si k tomu kvašenou zeleninu nebo okurku nebo červenou řepu
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
aha, takze z toho vychadza, ze ak sa to kombinuje s obilninou tak je jedlo vyvazene aj to je dobre vediet
ja ked robim hrstkovu polievku /zo vsetkeho trochu/ tak tam davam rozne druhy strukovin, korenovu zeleninu a pseno a vlocky, takze tymto jedlom splnam aspon niektoru podmienku spravnej vyzivy
jo a ktosi sa tu pytal ako klicim mungo, namacam ho v zavaraninovom pohari v tme 18-24 hodin, vodu obcas vymenim, potom to zlejem a necham v tme v pohari /pri mungo je tma doporucovana/, a behom klicenia 3x denne klicky prelejem vodou, za 2 dni su uz krasne narastene a k jedlu, tieto ako jedny z mala sa mozu jest surove, varene ich ani nerobievam, pridavam len tak ku zelenine na tanier, jo a pri jedeni supku zlupujem, ta nam nejde, ide lahucko dolu, sama odpadava, chutovo mi pridu ako mlady hrasok
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
ano kavovy mlyncek
aj mak na nom meliem
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
vlčí já to nemám až tak zmáklé co s čím, ale já bych to ovoce asi radši dala úplně samotný...mě příjde že se s ničím nesnese v tom žaludku
a když nad tím tak přemýšlím - co ovoce třeba v koláčku, např. pečený jabka ve štrůdlu - to se tráví jak?
Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně
tepelne upravene ovocie v bruchu nekvasi, takze pohoda
staci mu 10 minut tepla