pátek 19. dubna, 09:07 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Ostatní a volné téma
hodnocení: 4.70
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma
Diskutujte! Ostatní a volné téma. Aneb co se nikam nevešlo..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Žebrání

Datum: 09.08.2007 17:07
 

Včera dávali na ČT2 dokument o žebrání. Jak se na věc díváte vy? Dáváte? Vadí vám? Nebo si také myslíte (jako někteří z nich), že žebráci patří ke koloritu města?

 

Mně vadí. Tedy je mi nepříjemné setkání s nimi. Peníze jim nedávám. Kdysi jsem ale kupovala od jednoho Nový prostor. Vadí mi, že téměř každý využívá psa. O Rumunkách či Bulharkách s dětma v šátku ani nemluvím. Na druhou stranu je pravda, že je to lepší, než krást a loupit.

 

Komentáře a názory

 
  • Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 09.08.2007 17:23
     
    U nás naštěstí nejsou, ale setkala jsem se s žebráním v Olomouci na nádraží a od té doby bych nedala ani halíř. Žebrajíci bezdomovec mi hrábl po rohlíku který jsem jedla a že jako děkuje...skývu jsem uhájila a obloukem se jim vyhnu až je potkám....
     
  • Autor: Reklama

    Re: Žebrání

     
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Žebrání

    Datum: 09.08.2007 18:39
     
    Od té doby, kdy jsem načapala žebráka, kterému přinesla nejaká slečna zabalený hambáč a on ho po jejím odchodu hodil do koše, jsem si samaritánství v tomto směru zakázala.
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 09.08.2007 19:53
     

    V době rumunek s miminkama k nám do krámu přišel rozhořčený zákazník. Žebrající rumunce koupil pro to nadopovaný mimino celej balík pamprsek. Rumunka prej ten balík vzala a s řevem ho po něm hodila. Další případy jsem zažila na vlastní oči: Žebrající slepí mládenci, po "šichtě" přišli do krámu, sundali slepecké brýle a jali se vybírat CD čka( sedávali nám totiž pod výlohou, tak jsme měli přehled) Během žebrání je navštívili, zřejmě "nadřízení" a část žebroty od nich vyinkasovali. Další případ: žebrák "bez nohy" špinavej, seděl a inkasoval. Tou dobou jsme měli ve výloze aranžerky, tak ty sledovaly, co se děje a podávaly info. milý žebrák si vydělal za cca 3 hod 1.800,- Kč + neidentifikovatelnou částku v cizí měně. Po 3 hodinách se zvedl, vytřepal nohu,nevím odkud a odkráčel.

    Je fakt, že jsem se setkala i takým, se kterým jsem si i dobře popovídala,který si chutí vzal tu mou svačinu, kterou jsem měla připravenou do práce. Dělala jsem si takový pěkně vyplněný bagetky a když jsem odjížděla busem, tak jí opravdu jedl. Peníze jsem jim nedávala, stejně je pak propili v hospodě.

     
  • Autor: lenka01
    Status:

    Re: Žebrání

    Datum: 10.08.2007 06:33
     
    U nás na vesnici nežebrají,pouze sem jezdí jeden pán nevím odkud vybírat kontejnery.Je slušný,nikoho neobtěžuje,tak pokud vyhazuji něco,o čem si myslím,že by se mu mohlo hodit,nehážu to dovnitř,dám bokem.Jinak peníze v žádném případě.
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 10.08.2007 08:22
     

    Musím poopravit svůj první příspěvek. Napsala jsem, že jsem si ,,od jednoho´´ kupovala Nový prostor. Tím ovšem nemyslím žebráka, ten už žebrákem není, pracuje.

     

    Napadá vás nějaké řešení? Myslím, že pokuty (které oni nikdy nezaplatí) moc nepomůžou. Problém je, že ti starší už nikdy pracovat nebudou (i to v pořadu řekli), takže asi nějak zaměstnat ty mladší. Jde-li to.

     
  • Autor: Jack
    Status:

    Re: Žebrání

    Datum: 11.08.2007 20:49
     

    Mono, ten pořad na ČT2 jsem viděl taky a musím připustit, že mi žebráci vadí. Zdá se mi, že dělají ostudu každému městu ve které se usadí a já osobně jim nepřispívám.

    Souhlasím s tebou, že dávání pokut nic nevyřeší, spíš se mi to zdá kontraproduktivní, protože se jim o to navyšují dluhy a pak, ani ti "slušnější" nemají snahu si práci hledat, protože by stejně valná část peněz padla na dluhy právě z pokut. I když si myslím, že v tom pořadu nebyl nikdo, kdo by opravdu chtěl pracovat, ani z řad těch mladších. Vzpomínám si třeba na toho mladého kluka, vyučeného tesaře, který tvrdil, že prácovat by chtěl, ale všude berou jen cizince, což je samozřejmě jen výmluva a kdyby opravdu chtěl, nepochybuji o tom, že práci v oboru najde.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 12.08.2007 07:53
     

    Jack...to máš pravdu. A je to i logické, že nechtějí pracovat...když si za den vydělají takové sumy, o kterých si někteří pracující může nechat zdát. confused smiley

     
  • Autor: Jack
    Status:

    Re: Žebrání

    Datum: 12.08.2007 18:32
     

    Mono, bohužel to tak je a často mají i nadprůměrné příjmy a to bez nutnosti platit jakékoli daně. Ale myslím, že řešení celé situace prakticky neexistuje. Možná žebrání více, nebo spíš jinak trestat, ale jak? Vězením? Tím by se nic nevyřešilo, jen by se navýšily náklady na daňové poplatníky a stejně bychom všechno platili z našich kapes. Nehledě na to, že zejména v zimních měsících by to řada ze žebrajících úmyslně zneužívala, aby se mohla jít na několik měsíců ohřát a zajistila si teplé jídlo.

    Možná jim jako trest neudělit peněžní pokutu, ale veřejně prospěšné práce a třeba právě uklízení chodníků, to by za chvíli mohlo být všude pěkně čisto... smoking smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 12.08.2007 19:35
     
    Taky mi vadí. Sice mi vadí, že mi to vadí, ale vadí mi to. Tak a teď si to přeložte! grinning smiley
     
  • Autor: Jack
    Status:

    Re: Žebrání

    Datum: 12.08.2007 19:43
     
    Drahuš, neboj, tví Weekaři ti rozumějí. thumbs down grinning smiley
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Žebrání

    Datum: 12.08.2007 19:52
     

    Jack...jasně...sehnala bych jim veřejně prospěšné práce...nebo třeba pomáhat v těch Armádách spásy či kde jim to vydávají jídla. I kdyby měli pracovat za stravu a nějaký ten drobný.

     

     

    Drahuško... grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: anny
    Status:

    Re: Žebrání

    Datum: 13.08.2007 09:29
     
    pred pár rokmi sme boli v Thajsku,prešli sme polovicu krajiny a boli sme tam tri týždne.Za celú dobu som tam stretla dvoch žobrákov, a to je životný štandard u nich nezrovnatelne nižší než u nás.-takže vadia mi a snažím sa nedávať im.Najviac ma mrzí,aký obraz krajiny prezentujú pred cudzincami.
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Ostatní a volné téma (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.