pátek 23. dubna, 09:53 Svátek má Vojtěch
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33
 
zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345678 | další
    Aktuální stránka: 2 z 8
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 02.07.2018 18:10
     

    Drahuško, tady je ta diskuze o zavařovacím hrnci z Lídlu [www.week.cz]

     
  • Autor: Reklama

    Re: Zavařování

     
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 02.07.2018 18:14
     

    Elo, děkuji, kouknu, ale Lidl už letos dvakrát měl, takže podle mne končí a v eshopu je také nemají. Pokud, tak musím jinou značku. Proto jsem se vyptávala

     
  • Autor: ditavonmee
    Status: nováček

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 12:08
     

    Pro ty co vaříte s Thermomixem, doporučuji zavařovat v něm, dřív jsem hodně zavařovala klasicky, ale asi před 5 lety jsme koupili Thermáč a postupně jsem se naučila dělat už skoro všechno v něm a dnes už i hodně zavařuji a je to vážně jednoduché a rychlé a nenašpiní se tolik nádobí jako klasicky smiling smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 12:17
     

    A kolik nádobí se zašpiní při klasickém zavařování? eye popping smiley tongue sticking out smiley

    Osobně jen naliji vodu do zavařovacího hrnce, zavařím, v dnešním suchu pak nechám vodu vychladnout, zaliju jí nějaké kytky a hrnec vytřu suchým hadrem. Marně přemýšlím, co zamažu? confused smiley Buď jsem děsná špína nebo si tu paní asi jen přihřívá polívčičku nad reklamou angry smiley

     
    Upraveno 3 krát. Naposledy upravil drahus (25.07.2018 12:21)
     
  • Autor: 1romca11
    Status:

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 13:55
     

    grinning smiley thumbs down

    drahus napsal(a):

    A kolik nádobí se zašpiní při klasickém zavařování? eye popping smiley tongue sticking out smiley

    Osobně jen naliji vodu do zavařovacího hrnce, zavařím, v dnešním suchu pak nechám vodu vychladnout, zaliju jí nějaké kytky a hrnec vytřu suchým hadrem. Marně přemýšlím, co zamažu? confused smiley Buď jsem děsná špína nebo si tu paní asi jen přihřívá polívčičku nad reklamou angry smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 14:37
     
    s5bgpr7whb.gif

    Romčo, asi už jsem na to přišla. Ten zázračný hrnec, co paní má už pět let a postará se o nic neušpinění, on ti totiž umyje třeba okurky/ovoce i sklenice s víčky, udělá lák, nalije ho do těch jím naplněných sklenic a hned zavaří.

    Pak nemáš nic okolo našpiněného a ještě při tom můžeš brouzdat po internetu nebo se dloubat v nose. Tak ten CHCI!

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 14:51
     

    Drahuško, včera bylo pozdě, že jsem si ho nekoupila eye rolling smiley . Naházela bych do něj po částech těch 15 kg broskví a 5 kg rynglí, které momentálně zpracovávám, neumyté sklenice, cukr, vodu, víčka a bylo by vymalováno. Jen příprava na nacpání do sklenic mi zabrala spoustu času a nádobí ... jdu pokračovat v loupání, odpeckování, cpaní, zalívání a víčkování .

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 15:03
     

    Elo, co ty všechno nestihneš! eye popping smiley

    Já chodím denně okukovat broskve, ale stále jsou tvrdé. Ostružin máme letos málo, ale jsou obrovské a sladké, jako nikdy. Ty sníme syrové. Ještě je pár borůvek, ale ty snad taky očešu, než opadají a slupneme je na nějakém dezertu. Také jich není moc.

    Pak už mám jen pár jablek na nových stromcích na ochutnání a nashi a to nezavařujeme, protože je pak nikdo nežere, takže porozdáváme

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 15:05
     

    Ela, to je druhá bývala Fruta Mochov. thumbs down A obdiv.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 16:38
     

    Drahuško taky mám broskve stále tvrdé, že ještě nejdou pořádně od pecky. Ale udělala jsem dnes z nich dřeň a dala zamrazit. Snad bude chutnat. Mě určitě mls smiley

     
  • Autor: 1romca11
    Status:

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 19:27
     

    Drahuško pokud za mě ten hrnec ještě očeše okurky a ovoce, chci ho taky grinning smiley

    Jinak mám zítra a pozítří dovolenou, musím zpracovat broskve, taky ostružin je tam přehršel. Nemáte typ na nějaký dobrý ovocný koláč, nejlépe kakaový nebo čokoládový?(mám ujetého manžela) winking smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 22:51
     

    Romčo, dělala jsem v době jahod tuhle roládu [www.az-recepty.cz] (tu nastavovanou vodou), přidala kakao (Tony je taky ujetá na čokoládové moučníky), naplnila tvarohem rozmíchaným s cukrem dle chuti a poskládala na to jahody, dopolko při vaření vytvořila, ve 3. hod na odpolední kávu jsme ji sežrali.

    A Drahuško, pravě že nestíhám ani z mála co bych stíhat chtěla ... teď mám ale 14 dnů trochu volnější režim, minulý týden byla Tony 4 dny na dovolené s tátou a tento týden je na příměstském táboře v ZOO (ráno vyjedou o půl 8. a vrací se v 5 odpolko) tak doháním nějaké úklidové resty. Za včerejší vygruntování v domě u nejstaršího syna mi jako odměnu nadělil broskve,dovezl je ze Znojma, prý byly za slušnou cenu a Tony má broskvový kompot nejraději (hodný strejda, že na ni tak myslí) a ostatní osazenstvo má rádo míchané kompoty, tak jsem přitrhala na zahradě ryngle (dědek měl pocit, že mu budou chybět do škopku). Naše broskve zrají cca v druhé půlce srpna, jestli se jim nic nestane, bude jich mraky. Ale co už, prý sklenic máme dost.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (25.07.2018 23:07)
     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 25.07.2018 23:01
     

    Děvčata dejte mi prosím nějaký tip na zpracování červené řepy please smiley . Nejlépe nějaký moc dobrý salát. mls smiley

    Upozorňuju, že jsem s řepou nikdy nedělala. Byla jsem podarována asi 4 menšíma ks, že něco spáchám. Ale nevím co. grinning smiley

     

     

    Romčo, broskve by mohly být dobrý na třenou, pod tvarohovovou náplní ( můžeš přidat trochu másla, zakysanky, cukr ), navrch naskládat brosve a zalít želatinou. Dělám normálně ze šťávy a vanilk. pudinku. Do třený můžeš přidat kakao, když máš toho ujetýho chlapa. grinning smiley

    Ostružinový mám ráda litý,+tvaroh, ostružiny a drobenku.

     
  • Autor: 1romca11
    Status:

    Re: Zavařování

    Datum: 26.07.2018 07:40
     

    Holky děkuju za tipy, dnes jdu do rolády. S tvarohem nechám na víkend, přijede syn s nevěstou smiling smiley. Litý ss drobenkou samozřejmě znám a dělám, taky kynuté, ale do toho kakao opravdu ne. smiling smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 26.07.2018 08:08
     



    gabca napsal(a):

    Děvčata dejte mi prosím nějaký tip na zpracování červené řepy please smiley . Nejlépe nějaký moc dobrý salát. mls smiley

    Upozorňuju, že jsem s řepou nikdy nedělala. Byla jsem podarována asi 4 menšíma ks, že něco spáchám. Ale nevím co. grinning smiley

     

     

    Romčo, broskve by mohly být dobrý na třenou, pod tvarohovovou náplní ( můžeš přidat trochu másla, zakysanky, cukr ), navrch naskládat brosve a zalít želatinou. Dělám normálně ze šťávy a vanilk. pudinku. Do třený můžeš přidat kakao, když máš toho ujetýho chlapa. grinning smiley

    Ostružinový mám ráda litý,+tvaroh, ostružiny a drobenku.

    Manžel jí vaří v koření. Voní už při vaření a pak se o ní pomalu popere se psy. Somrují u něj a jsou pod nimi kaluže slin. Já jí nejím, ale voní úžasně. Teď je v krámě pro rohlíky k snídani, tak ti řeknu, až se vrátí

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Jak jste objevili Week?   
 

Abychom si udělali představu, kdo odkud přichází :), tak navrhuji tuhle malou anketu - kdo vás sem poprvé nasměroval. Mě jedna z vás, livingářek, ale

Autor: Anavi - 26.02.2007 09:09
Rubrika: Internet a PC - Komentářů: 199
  
Adresář: http://www.koureni.biz/   
 

Metody odvykání kouření, proč nekouřit, jak si znovu nezapálit, závislost na nikotinu, test závislosti, abstinenční příznaky.

Autor: koureni - 15.10.2008 13:21
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 0
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.