pátek 29. března, 09:05 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33
 
zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 13 z 20
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 18.08.2022 10:33
     



    alenak napsal(a):

    grinning smiley, proč ne, Jájo, jednou jsme byli na dovolené a přinesli nám k snídani rybičkovou pomazánku, hned se mi udělalo zle a snídaně jsem zrušila, pak jsme chodili do místní pekárny na kávu a koláčky, grinning smiley

    To já můžu všechno grinning smiley sladké i slané i tu pomazánku bych zvládla.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Zavařování

     
     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 30.08.2022 12:38
     

    Mám takový dotaz. Dělám rajčatovou čalamádu a v receptu se píše, že se dá horké do sklenic, nechá vychladnout a pak se zavařuje. Je to vychladnutí k něčemu dobré?

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 30.08.2022 13:00
     

    Podle mě není, pak se bude sklenice opět zahřívat...., ty co někdy píší rcp. tak moc políbení praxí nejsou....taky mi spoustu rcp přijde zbytečně pracné a hodně nádobí z toho... winking smiley

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 30.08.2022 13:50
     

    Já letos radši zavařuju, ale rovnou horké. Dávám do normálního hrnce s trochou vody. Protože než to naplním, občas zamatlu sklenici... Taky sklenice nenahřívám. Tak aby to bylo sterilní. Na jaře budu vědět.

    Ty rajčata daly ale dost práce. Bylo jich v kyblíčkách tak 8 litrů odhadem. Pak oloupat, vyndat semínka. 4 cibule, palička česneku, střední cuketa, čtvrt malé dýně a svařilo se na necelé dva litry. Chuť výborná rajčatová, může se dát rovnou na těstoviny. Na dva obědy eye rolling smiley. Ještě dám do části cuketu.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 10.06.2023 00:01
     
    img_20230607_090939.jpg

    Bezová šťáva

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 10.06.2023 13:29
     

    Taky se na ní chystám thumbs down

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 19:35
     
    354767025_798331661922522_9179790782819319650_n.jpg
    Další fotografie:

    Zatím první várka bezové šťávy ( už mám naloženo další ) a marmeláda ze 2 kg jahod.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 19:53
     
    img_20230616_170626.jpg
    Další fotografie:

    Gábi Ty si ty etikety děláš sama? thumbs down

    No a já už mám taky naloženo. Hnala jsem honem natrhat květy, hnaly se mraky, nakonec spadly 4 kapky angry smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 20:06
     

    Irisko nedělám. Koupila jsem přes net, ale minimální cena objednávky byla 500. Tak jsem jich koupila asi za 800,- grinning smiley

    Ale jahůdkový pomalu mizí.

    Mám vše možné, jablíčka, třešeň, borůvky, ostružiny, meruňky, švestky, rybíz....i houby.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 20:15
     

    Aha, jsou super thumbs down. A jdou dobře sloupnout?

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (16.06.2023 20:16)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 20:19
     

    Holky. klobouk dolů, já mimo okurek teď už nezavařuju nic

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 20:20
     



    iriska napsal(a):

    Aha, jsou super thumbs down. A jdou dobře sloupnout?

    Tyhle když dáš do myčky, tak smeješ jen tu fixu, obrázek zůstane. I když časem by asi vyšisnul taky. Tak jen přepíšu rok.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 20:22
     

    Jo jasně thumbs down

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.06.2023 23:09
     

    Bezový sirup mám už hotový. Dokonce jsem naložila bezinku do vodky, že zkusím likér. Dnes jsem byla na jahodách a vypadá to, že zas masrmoška nebude. Už mám mísu mlsu s jahodami udělanou, ještě citronový krém. To se můžu "užrat", pardon. winking smiley Udělám si džem z višní, vypadá to, že budou. mls smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.06.2023 14:52
     
    img_20230617_144323.jpg

    První dávka mls smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.