sobota 20. dubna, 13:52 Svátek má Marcela
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: kordula
Status: expert

Marmelády

Datum: 26.06.2014 09:57
 

osvědčené i nové recepty



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 2 z 9
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 29.06.2018 15:05
     

    Paráda thumbs down Já jsem uklohnila z černého rybízu + angreštu pár malých skleniček. Je výborná, nakyslá, mňamózní mls smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Marmelády

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 29.06.2018 15:32
     

    Mně to vyšlo akorát na plné skleničky, nic na mlsání. grinning smiley

    Obvykle zbytek dám do misky a pak vymlsám, teď jsem poslední skleničku naplnila po okraj a zbyl jen špinavý hrnec na vylízání. smoking smiley

     
  • Autor: naba
    Status:

    Re: Marmelády

    Datum: 29.06.2018 15:49
     

    Taky jsem právě dovařila džemík, ze 2 a půl kg černého rybízu, moc dobrý, vnoučata mají rády.

    Ještě budu někdy pokračovat

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 29.06.2018 15:53
     

    Musím kouknout, zda už dozrál. Možná by na jednu skleničku ještě bylo. Ten nemám ráda za syrova

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 30.06.2018 21:50
     

    dnes jsem udělala marmeládu z višní od sousedů....přes plot mls smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 30.06.2018 21:54
     
    36436358_10209265725159738_1542087864232181760_n.jpg

    Holky, děláte některá marmeládu z černého rybízu za studena?

    Naši ho kdysi dělávali a vím, že byl výborný. Používali jsme ho na linecký. Dneska jsem posbírala sotva 400 g černého rybízu , tak jsem to zkusila. jen jsem to rozmixovala, propasírovala a smíchala s cukrem. Dlouho jsem to teda míchala, aby se úplně rozpustil. Skleničky jsem vypláchla Rumem, pro sichr a dám ho do lednice. Mám toho 4 malý skleničky od jogurtu.

    Ale chtěla jsem to zkusit. No a samo že i nový víčka. grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 30.06.2018 22:19
     

    víčka máš nádherný thumbs down.....z černýho rybízu jsem nikdy nedělala, ale letos to bude poprvé. Za studena slyším taky poprvé eye popping smiley

     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 30.06.2018 22:45
     

    Z černého rybízu dělám marmelády normálně. Mám ho ráda. Za studena jsem to tedy ještě nezkoušela.

     
  • Autor: JaniV
    Status:

    Re: Marmelády

    Datum: 30.06.2018 22:48
     

    Nevařenou marmeládu z černého rybízu dělám každý rok,protože ji potřebuju na linecké,bez ní by to u nás nešlo.Dělám ji taky pasírovanou,míchám to v sekacím robotu(ten,co má nože) a přidávám trochu rumu.Dávám stejně rybízu a cukru.Skladuju v lednici.

    ty víčka jsou nádherný,byl by to i krásný dárek smiling smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil JaniV (30.06.2018 22:50)
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 06:24
     

    Ze samotného černého rybízu nedělám, ale ne proto, že by mi nechutnala, ale máme ho jen málo a ještě se přiživují kosáci. Míchám ho s angreštěm a červeným rybízem, ale jen za tepla.

    Víčka jsou úžasná thumbs down

     
  • Autor: naba
    Status:

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 08:01
     

    [www.mimibazar.cz]

    Na recept jsem nedávno narazila, ale nemám odvahu, dělala jsem včera opět vařenou, je fakt moc dobrá.

    Loni byla černého troška, ale letos se polepšil, celkem ze 4 kg.

    Gábi, víčka moc hezká

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 09:46
     

    Mě odrazuje, že do té nevařené se musí dávat hodně cukru, aby se nekazila. Já dělám marmelády v poměru 1:3, takže 1:1 mi přijde moc.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 10:07
     

    já se přiznám, že marmelády neumím, stydlin smiley .... mrzí mě to,

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 10:16
     



    SPIKE napsal(a):

    Mě odrazuje, že do té nevařené se musí dávat hodně cukru, aby se nekazila. Já dělám marmelády v poměru 1:3, takže 1:1 mi přijde moc.

    Já dělám všechny v poměu 1 : 2, i přesto mi některá přijde dost sladká. Ale zrovna u černého rybízu mi to nevadí, chuť je výborná. Zase to množství cukru vyvažuje to, že se tím vařením nezničí vitamíny, ketrých má černý rybíz hodně. thumbs down

    [www.prostezdravi.cz]

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 01.07.2018 10:17
     

    já si dělám marmelády podle potřeby . ihned na spotřebu . třeba maliny svařím na husto s trochou cukru a pak na chléb s máslem . taky v zimě použiju kompot . rozmixuju a svařím . jinak se tím nezabývám . nějaké zásoby mi nic neříkají .. -

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.