pátek 29. března, 09:25 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Zapečené variace

Datum: 07.08.2006 11:30
 

Mám ráda, když se něco vyskládá do pekáče a upeče se to. Většinou je to dobré a příprava jednoduchá. Právě zapékám rajčata s brambory, plus česnek, sýr, bylinky a šlehačka.

Co všechno zapékáte vy? Podělme se o recepty.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: alika
    Status: začátečník

    Re: Zapečené variace

    Datum: 07.08.2006 17:01
     
    Francouzské brambory , houbyfleky, šunkofleky, kotlety s brambory ve šlehačce, lasagne. A vůbec těstoviny. Když mi zbyde kousek kuřete nebo vepřového, tak osmahnu cibulku, ne té cibulce to zbylé maso, jednou opepřím, jindy opaprikuju nebo dám kari či česnek. Přidám uvařené těstoviny, zaleju více či méně šlehačkou, osolím a zapékám, Někdy posypu sýrem, někdy ne. Přidat se dá brokolice, květák nebo houby. Jde to donekonečna.the finger smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Zapečené variace

     
     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Zapečené variace

    Datum: 07.08.2006 17:14
     
    Aliko, dělávám to hodně podobně jako ty. Taky zužitkuju, co zrovna doma najdu. Akorát na to zalití používám rozkvedlaná vejce ve šlehačce nebo jen v mléce.
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 07.08.2006 17:17
     

    Tak to už jsme tři. Na zapékaná jídla zásadně nepoužívám kuchařku...dělám dle fantazie a daří se. Ale už stejné jídlo neumím zopakovat.

    Jo, jedině podle receptu dělám musaku. thumbs down

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Zapečené variace

    Datum: 08.08.2006 01:23
     

    Tak teda čtyři, zapečený brambory stokrát jinak. Syrové brambory na kolečka, cibule na kolečka, česnek na plátky -to je základ. A zbytek různé obměny, koření, uzenina, zbytky pečeného masa nebo kuřete, uzené, špek,papriky, rajčata, prostě co je zrovna při ruce...ničím nezalévém, jen přidám kousek sádla a peču.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Zapečené variace

    Datum: 20.07.2007 17:39
     
    Jé toto by se mělo rozrůst...,přidejte další vaše vychytávky... winking smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 15:11
     
    NADÍVANÉ BRAMBORY - SKVĚLÁ NÁPADITÁ VEČEŘE!

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    8 ks velkých brambor, 4 vejce, 8 plátků másla, 10-15 dkg šunkového salámu, 15 dkg cihly, sůl, pepř, grilovací koření, sladká paprika, bazalka

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to proužky šunkového salámu, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celý brambor zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 min.

    Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha k masu.

    VYZKOUŠEJTE!!! ZARUČUJI, ŽE VÁM BUDE CHUTNAT !

    My jsme velká rodina, takže dělám 10 i více brambor.
    Brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme kousek másla, ...
    ... dále proužky šunky, které necháme úmyslně koukat ven, ...
    ... na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, když bílek přeteče do pekáčku. Vajíčko osolíme a opepříme, ...
    ... zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru, ...
    ... okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Dáme do předehřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 minut.
    Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné buď samostatně pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha k masu. Dnes jsme je měli s orestovanými kuřecími prsíčky. Mńam, mňam.
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 15:36
     
    Plněné brambory dělám taky...ale takovou rychlovku. Uvařené brambory rozkrojím, vydlabu vnitřky. K nim přidám zakysanou smetanu, česnek, sůl a papriku. Naplním půlky brambor směsí, vyrovnám do pekáčku a vršek ozdobím...buď mletou paprikou, kouskem sýra nebo plátky anglické slaniny. Zapeču.winking smiley
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 16:24
     
    Anavi, to je na mě moc sraní grinning smiley

    Cuketa

    cuketa na malé kousky
    trocha uzeniny nastrouhat
    česnek
    sůl
    majoránka
    trocha hrubé mouky
    pošplíchat olejem (dávám olivový)
    vejce

    Všechno zamíchat a rozpéct. Přidat cokoliv, co máte rádi. S chlebem nebo bramborem mlaskačka.



     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 17:16
     

    Moje deti(+ja) boli vzdy na sladke...Toto je recept od manzelovej krstenj mamy, robila som to vzdy do velkeho liatinoveho pekaca ...a zmizlo to razdva ako gafor.. Dokonca aj nase psy - predtym pudlik a teraz nasa japoncinka - spraskali vzdy plnu misku..

     

    Pomery surovin su len tak od oka :

    - 1 sacik cestovin ( lepsie tvarovane ako napr. spiraly, musle..) uvarit.

    - z cca 30dkg tvarohu pripravit tvarohovu plnku - 3-4 vajicka , praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy cukor, moze sa pridat hrst hrozienok - zmiesat

    - 1 slahackova smotana

    Pekac vylozit papierom na pecenie, na dno dat vrstvu cestovin- na to tvarohovu plnku - zakryt dalsou vrstvou cestovin a cele to zaliat slahackovou smotanou

    Upiect do zlatova, porcie na tanieri pod chuti pocukrovat....

    hihi....ak to vychladne, da sa to aj pekne krajat , ale u nas to malokedy malo sancu stuhnuttongue sticking out smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 17:24
     

    Doma rádi děláme vše v jednom grinning smiley Takže peču na kousky rozřezané kuře se zeleninou (nádherná je baby karotka nebo bonduel mražená.) a bramborama na tlustá kolečka nakrájenýma, česnekem, cibulkami, které dávám celé, nekrájené a zaliji mlékem, ne vodou. Kořeníčko podle zvyku a chuti...

    Někdy přidám i rajčata nebo papriky, prostě jak zrovna mám chuť nebo co je v ledničce.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 27.07.2007 20:47
     

    jste mi nadělaly chutě smiling smiley

    Majko, na mě je to taky moc sraní grinning smiley. Já jen, že mi ten recept přišel zajímavej a že bych to někdy mohla zkusit smiling smiley.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Zapečené variace-Řízky jinak

    Datum: 03.08.2007 08:58
     
    Řízky úplně jinak

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Výborné s bramborovou kaší...
    Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).
    Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
    Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 03.08.2007 09:30
     
    KUŘECÍ ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK (ALE O TO LÉPE ) yawning smiley)

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    Kuřecí řízky, šunka, Hermelín, šlehačka, cibule, sůl, sladká paprika, vejce na obalení, hl. mouka, strouhanka

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Naklepané řízečky osolíme, opaprikujeme, naplníme každý plátkem šunky, proužkem Hermelínu, svineme, spojíme nití nebo párátky, obalíme v trojobalu a ze všech stran usmažíme. Hotové naskládáme do zapékací misky, prosypeme cibulí, zalijeme šlehačkou a asi ještě půl hodinky zapečeme. S brambůrkami, nebo i salátem. Nepředstavitelně k sežrání yawning smiley))
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Zapečené variace

    Datum: 08.08.2007 13:07
     

    tohle vypadá dobře, jen najít odvahu to vyzkoušet a mít důvěru v to, že nebude sýr po celý troubě nebo nezačnou praskat hrnky!!!

    Hrníčkový smažák od Kahomar

    29.04.2007
     

    Ingredience na 4 hrnečky:
    250 g tvrdý sýr
    250 g šunkový salám
    máslo na vymazání
    4 vejce
    sůl
    strouhanka na vysypání

     

     

    Postup přípravy:
    Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou.

     

    Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče (pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou,aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme.

     

    Podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.

     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.