Re: Pes a hrabání děr

Autor: drahus, Datum: 16.03.2008 09:11

Anavi: mě to nějak nesedělo, ale říkala jsem si, že si hov.. pamatuju. než jsem si to přečetla, říkala jsem J., že máte vlkodava, ale pak mě to zviklalo grinning smiley

ale v podstatě je to platné i pro vlkodava. Pes byl vyšlechtěný na práci a teď se nudí. My, když jsme koupili Britu - ovčandu - tak s ní byly taky problémy. Máme jí od deseti měsíců a byla kotcová, ale kotec soustavně ničila, vše okusovala, zničila boudu, rozflákala keramické mísy na žrádlo, vylívala si vodu a pak měla v noci žízeň atd. atd.

Byla jsem z ní na nervy. Až později jsme pochopili.... Ona viděla z kotce k nám do kuchyně oknem a slyšela, jak si povídáme s dobroušem a viděla, že je stále s námi.... Bylo jí smutno a žárlila. Před Silvestrem jsme jí vzali domů, protože jsem se bála, aby nějaký vůl nehodil do kotce rachejtli, protože by získala samozřejmě strach a to bylo nepřípustné kvůli výcviku, kde se testuje odolnost psa vůdči výstřelu apod.

No a po Silvestru začaly tenkrát silné mrazy a my jí nechtěli dát zpět do tak velké zimy no a tak nám zůstala doma. Úplně se změnila! Samozřejmě k lepšímu. Můžu jen podotknout, že dodnes, i když je to pět let a vracíme se z procházky domů, sklopí hlavu, běží dozadu na zahradu ke kotci....... (ten dnes funguje jako úschovna dřeva, klouzačky a zahradních hraček pro vnoučata)

To jen abys viděla, že i pesani mají svoje problémy, které nám říkají, ale my, negramoti, jim nerozumíme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 22:43
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pes-a-hrabani-der/read.php?1,59594,59624#msg-59624