Re: Pes a hrabání děr

Autor: drahus, Datum: 16.03.2008 08:46

Anavi. Plně souhlasím s paní Hanou. Je to z nudy nebo ještě hůř ze stesku po páníčkách. Jestli mu kolujou v krvi jezevčický geny, je to projev, který mu je nejbližší - jezevčík je norník. Kotec s pevnou, nejlépe dřevěnou podlahou (aby to byl materiál, který je "teplý"). Pro psa by to měl být kout, kde je v bezpečí a ne za trest. To znamená, učit ho do kotce jen po chvilkách a vždy ho hooodně pochválit a dát mlsek, aby bral návštěvu kotce, jako něco super. ne ho tam zavřít jen tak. A NIKDY nesmí být v kotci potrestaný, ať udělá, co udělá, protože je JEHO.

Počítej s tím, že navyknout ho do kotce bude nějakou chvíli trvat - pokud chceš, aby neměl kotec za trest.

Pravděpodobně hrabe díry proto, že tam chce spát nebo i umřít, když jste ho opustili (si asi myslí)

Kdyby jste ho naučili třeba aportovat a chodili s ním odpoledne na dlouhé procházky, na kterých by musel ještě běhat za aportem, aby se utahal k smrti, pak po procházce mu dali misku žrádla, zavřeli ho do kotce, bude spát spokojený, že ho nikdo neruší. I psi musí mít svůj zaběhlý řád a potřebují pracovat.

Víš, u vás může být i problém - dřív nebo později, že druhý pes ho bude kopírovat a začne hrabat také, ale odnese to jen jeden. Je to i velmi pravděpodobné. Určitě si říkáš, že druhý pejsek by to NIKDYY neudělal, ale věř mi, že v 99% to tak dopadne.

Kvůli dírám ho netrestej. Stesk a stres je silnější. On vám chce něco říct a vy mu nerozumíte. To je to celé.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 06:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pes-a-hrabani-der/read.php?1,59594,59604#msg-59604