Re: Co si myslíte o kastraci psa?

Autor: Elelka, Datum: 24.01.2009 15:16

Anny - zastávám výše uvedený názor bez ohledu na to, co píše pan Dostál. Upozorňovala jsem na jeho stránky proto, že se mně osobně líbí a dokonce se mi líbí i jeho přístup ke psům a k jejich výchově (vidíš, jsem jako on, nemluvím o výcviku smiling smiley ). Pana Dostála znám také osobně, asi před 4,5 lety jsem byla na jeho výcvikovém soustředění a bylo to super. Nevím, jestli se od té doby něco změnilo, už popravdě nečtu ani jeho stránky (tohle mi připomnělo, že se na ně musím znovu podívat), takže nejsem v obraze. Pokud si pamatuji, v jeho přístupu ke psům mi nevadilo nic, trochu má asi problém vyjít s lidma, zažila jsem tam i okamžiky, kdy mi připadal vůči některým lidem dost tvrdý, né že by si to možná nezasloužili, akorát já bych asi jednala s nima jinak. Sama jsem s ním problém neměla. Takže u mne to není žádný slepý obdiv k někomu, koho neznám, jak píšeš. Knihu mám taky.

A k té smečce - ano, přírodní plemena hárají jednou ročně a když je nedostatek potravy, hárání se zastaví. Nevím ale, že by i psi ztratili chuť winking smiley .

Osobně bych nechala vykastrovat psa i fenu ze zdravotních důvodů (v tom se s p. D. lišíme), ale jinak ne. A že veterináři doporučují kastraci je mi jasné - mají z toho peníze. Přesto jich ale znám několik, kteří by mě vykopli z ordinace, kdybych tam přišla se zdravým psem nebo fenou.

Doufám, že ani ty, ani někdo, kdo čte tuhle diskuzi, neberete můj jiný názor jako hádání nebo útok, jen vyjadřuji svůj názor. smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 03:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-si-myslite-o-kastraci-psa/read.php?1,174542,175073#msg-175073