Re: Psi, zubní kámen a jiné problémy

Autor: drahus, Datum: 13.01.2009 13:07

Já nikdy psům zuby pastou nečistila. Je to problém a opravdu není moc naděje vyčistit i zadní zuby, hlavně ze stran, kde je nejčastější výskyt zubního kamene a s tím spojeného krvácení dásní nebo zarudnutí. Kdysi jsem od jednoho starého pejskaře dostala typ na předcházení zubníímu kameni a můžu říci, že s velkým úspěchem jej aplikuji dodnes a psi, kteří již patří mezi starší, mají zuby naprosto čisté, jen trošku obarvené špičáky, zřejmě od granulí.
Prostě každý den ráno dostanou patku úplně vyschlého, tvrdého chleba. Je totiž ostrý a krásně zuby očistí. Jde jen o to, psa na něj zvyknout. Protože mám žravce, problém s přijímáním suchého chleba nemám.
Takové ty různé tyčinky na vyčištění zubů - to nikdy nefungovalo. Psiska si je užijí, jako pamlsek (pořád lepší, než lidské pamlsky), není to pro ně kalorická bomba, ale k vyčištění zubů podle mne nejsou. Jinak vám asi neporadím. Jestli je pejsek starší a není příliž žravý, může se stát, že suchý chléb mu nebude chutnat. Dásničkám bude i při čištění zubů chlebem, chvíli trvat, než se upraví. Ale je to lepší řešení, než dávat psa do narkózy, aby mu byl odstraněn zubní kámen. Každá narkóza silně zatěžuje játra a ledviny.
Jestli můžu poprosit, dejte mi vědět, jak jste dopadla. Děkuji


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 13:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-psi-zubni-kamen-a-jine-problemy/read.php?1,168001,168002#msg-168002