Re: ZDRAVÉ HUBNUTÍ PODLE ROMČI

Autor: Filipka, Datum: 03.01.2013 11:29

Havlíček je určitě odborník, ale taky ne na všechno. Vždyť si vem, kolikrát ani sami doktoři nemají v ničem jasno. Před 20 lety nutili maminky, aby dávaly děti spát na bříško, teď je to zase to nejhorší, čeho se matka může dopustit. Chvíli tvrdí, že kafe je škodlivé, pak zase najednou chrání před cukrovkou , tlak také nezvyšuje nějak extrémně a lidé co pijí dvě kafe denně se dožívají vyššího věku. winking smiley No a když si vzpomenu, že dva ze tří podpůrných léků k hubnutí, co mi ještě nedávno doktorky předepisovaly už nejsou na trhu kvůli nějakým škodlivým efektům , jmenovitě Adipex a pak ještě nějaký lék co začíná na "M", mám teď okno, za chvíli si vzpomenu, tak jsem se rozhodla, že už žádné doktory a vědce nebudu brát jako svaté . Oni třeba často i kážou vodu a pijí víno. Jen aby měli koho buzerovat. Havlíček je sice fajn v tom, že si hodně z toho, co hlásá, zkusil na vlastní kůži, a se spousta jeho názory se ztotožnuju, ale také neví všechno. Havlíčkovi se nelíbí jogurt, někomu jinému - také dobrému odborníkovi- třeba Cajthamlové, určitě někdy zase to, co tvrdí Havlíček, a je to normální, protože jinak by neměli o čem psát a co povídat. Jak by mohl Havlíček být v telce pořád zajímavý a psát knížky, co se kupují za drahé prachy, kdyby nepolemizoval, často třeba i zbytečně, s názory ostatních. grinning smiley Mně připadá jogurt OK. Ale tobě, Hanko, ho nenutím. smiling smiley Dnes mi po něm bylo ráno příjemně a lehko. A celkově mám už menší hlad, tak je všechno na dobré cestě. z toho mám radost. Jen se musí dát bacha - první dva dny jsem ráno měla trochu průjem, dnes už OK.

 

 

Už jsem po svačině, dala jsem si jeden krajíček toho těžkého celozrnného chleba s nízkotučným tvarohem a trochou soli. A pak ještě půl jablka. A je mi fantasticky, hlad nemám. A mám z té zdravé svačiny skvělý pocit. Snažím se jet podle tohoto stravovacího plánu první týden, tak je jasné, že ještě dělám chyby a občas mám i ještě o fous větší porce, než by měly být, no a taky ještě neumím přestat jíst v půl páté, včera jsem si dala v šest hodin ještě trochu polévky, ale zdravé. No ale to chci během prvního zvykacího týdne odbourat.Jenže nejde všechno najednou.

 

Za chvíli pojedu do Plzně, mám tam něco na práci, tak se jdu vypravit. A beru si s sebou samozřejmě do krabičky jídlo, uvařila jsem si rizoto, asi 10 dkg vařené "indiánské" rýže, do toho orestované papriky a rajčata, a na ten olej jsem předtím dala i kousek krůtího řízku, také asi 10 dkg. Krůtí řízek je to nejlibovější maso co existuje, kromě některého rybího samozřejmě, dokonce je libovější než kuřecí řízek. Polévku dnes nemám, dám si ji k večeři. Dobrou bramboračku se spoustou zeleniny, ostatním členům rodiny ji zahustím jíškou, sobě jsem dala stranou čistou a zahustím si ji večer, jen trochou celozrnné mouky rozkvedlat metlou v tom zeleninovém vývaru a pak přilít do zbytku polévky a povařit.

No a svačinku si sebou také beru - kousek tvrdého sýru, 1 jablíčko a hrstku mandlí ve šlupce, jen tak na chroupání.

 

Přeji všem krásný den.


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 20:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zdrave-hubnuti-podle-romci/read.php?1,892508,893352#msg-893352