Re: Bylinky a babské rady

Autor: Hanule, Datum: 07.01.2007 18:14

Čerstvý zázvor? Tak ten všude! Patří do masitých pokrmů asijské kuchyně, také je z něj dobrá pomazánka na způsob česnekové, leč přeci jen doporučuji nenechat výsledný efekt pouze na zázvoru samém, protože potom vám připadne, že v ní jaksi něco.. chybí.. :zamyšlený smajlík: Ale co, že jo? No jasně, česnek :D. Takže zkombinovat. (I když nouze je nouze.) Kandovat vás jej nenutím, ale kandovaného není nikdy dost! :D Dá se zapéci i do koláčů a sladkých těst, taková drsnější rebarbora smoking smiley. (Po upečení je delikátní.)

Na zázvorovou limonádu se těším, znám bohužel jen ten recept pro extrémně líné, nastrouhat, nechat vyluhovat zalitý sodovkou nebo vodovkou v ledničce. Citron k tomu, i med může být.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 22:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky-a-babske-rady/read.php?1,4686,4728#msg-4728