Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

Autor: Hanule, Datum: 02.03.2007 20:11

Anirybaanirak

Těstoviny se sýrovou omáčkou rajské chuti

Námět už tu sice je v diskuzi "Co z taveného sýru", ale v jedné z konkrétních podob přepisuji i do domovského tématu :)

(systematik) ;)

Sociální varianta:

V rozpálené silnostěnné nádobě rozpustíme v troše vody 100g výhodně zakoupeného či jinak zaopatřeného smetanového taveného sýru.

Zatímco se sýr roztavuje, přihodíme 3 - 4 stroužky (podle velikosti) najemno pokrájeného nebo nožem rozdrceného česneku.

Pozorně vmícháme 1 plechovku pomodori pelati (rajčat ve vlastní šťávě) a směs všemožných právě nám po ruce dostupných bylinek vhodných pro kuchyni s přídechem Itálie v množství hojném. Pokusíme se dosáhnout oku libé relativně homogenní konzistence.

Ošperkujeme přídavkem soli a prohřejeme (nevaříme jako prádlo).

Podáváme designově naservírováno, s těstovinou vhodného tvaru.

Kupříkladu tyto (po estetické stránce plně vyhovující) smoking smiley

http://www.food-info.net/images/pasta/pennoni.jpg

 

Výsledné množství odpovídá 2 porcím omáčky (na 1 osobu 100 g těstovin suché hmotnosti před navárkou) v střídmém dietním režimu (rozuměj žádné přežírání grinning smiley). Kalorickou hodnotu vám tu počítat nebudu, určitě je ukrutná (do tabulky čokolády se vejdete).

 

Opomněla jsem uvést, že můžete přisvěžit pár kapkami šťávy ze skutečného citronu.  

 

Galerie:
pennoni.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 00:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-al-dente-po-italsku-ale-i-z-ceske-vesnice-aneb-testovinove-pokrmy/read.php?1,5466,7691#msg-7691