Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

Autor: Hanule, Datum: 18.01.2007 01:16

Zástupce léta, kříženec salátu a hlavního jídla

Přibližný rozsah ingrediencí v hrubém odhadu (dělá se víc než od oka, netuším reálné dávky):

těstoviny velkých tvarů (mušle), cca půl, tři čtvrtě sáčku

eidamu, kolik máme, řekněme v rozmezí (alespoň) sta až dvou set gramů

balkánský sýr, toho obdobně

rajská jablíčka, v optimálním případě množství objemově srovnatelné s navařenými těstovinami

cibule (dle chuti)

pepř

sůl

Ve slané vodě čerstvě uvařené mušle opepříme (nešetříme) a zatepla promícháme s nastrouhaným eidamem, který se tím pádem podaří trochu rozpustit. Přidáme tenké kroužky cibule. Srpky zralých rajčat zdvojnásobíme objem budoucí krmě.

Povrch zasněžíme nahrubo nastrouhaným balkánem.

Podáváme bezprostředně, vlahé.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.03.2024 13:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-al-dente-po-italsku-ale-i-z-ceske-vesnice-aneb-testovinove-pokrmy/read.php?1,5466,5487#msg-5487