Králík s kombinací česneku, cibule a kečupu je vždycky dobrý. Taky dělávám podobnýho....
Jeden z dobrých receptů je králík na křenové omáčce. Znám ho už nejmíň dvacet let. .
Taky jsme králíky chovali a zabíjeli i po třiceti. To pak byl králík každou neděli a tak jsem sháněla nový a nový recepty. Kdybyste sháněli nějaký recept, napište, mám několik "králičích" kuchařek.
Králík na křenové omáčce:
Naporcovaný králík, máslo, cibule, zelená petrželka, tymián ( nebo provensálské koření), bobkový list, celý pepř, ocet, šlehačka, hladká mouka, křen ( čerstvý nebo křenovou pastu), cukr,sůl
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme tymián, nasekanou petrželku, bob. list, pepř a na tomto základě mírně osmahneme porce králíka. Přidáme asi 2 lžíce octa, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme do měkka. Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku. Měkké maso vyjmeme, nalijeme šlehačku s moukou a dobře povaříme. Přecedíme a propasírujeme. Přidáme podle chuti křen a dochutíme na sladkokyselo.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Myslím, že by tahle omáčka byla stejně výborná ii s jiným masem.
P.S.
hespo - když jsem četla název týhle diskuze, nevím proč, ale myslela jsem, že chceš králíka nějak decentně ostříhat Asi už je na mě všeho letos o Vánocích dost