Re: Úprava králíka

Autor: Benja1, Datum: 29.12.2006 14:36

Králík s kombinací česneku, cibule a kečupu je vždycky dobrý. Taky dělávám podobnýho....

Jeden z dobrých receptů je králík na křenové omáčce. Znám ho už nejmíň dvacet let. .

Taky jsme králíky chovali a zabíjeli i po třiceti. To pak byl králík každou neděli a tak jsem sháněla nový a nový recepty. Kdybyste sháněli nějaký recept, napište, mám několik "králičích" kuchařek.

 

Králík na křenové omáčce:

Naporcovaný králík, máslo, cibule, zelená petrželka, tymián ( nebo provensálské koření), bobkový list, celý pepř, ocet, šlehačka, hladká mouka, křen ( čerstvý nebo křenovou pastu), cukr,sůl

Na másle zpěníme cibuli. Přidáme tymián, nasekanou petrželku, bob. list, pepř a na tomto základě mírně osmahneme porce králíka. Přidáme asi 2 lžíce octa, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme do měkka. Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku. Měkké maso vyjmeme, nalijeme šlehačku s moukou a dobře povaříme. Přecedíme a propasírujeme. Přidáme podle chuti křen a dochutíme na sladkokyselo.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Myslím, že by tahle omáčka byla stejně výborná ii s jiným masem.

 

P.S.

hespo - když jsem četla název týhle diskuze, nevím proč, ale myslela jsem, že chceš králíka nějak decentně ostříhat grinning smiley   Asi už je na mě všeho letos o Vánocích dost spinning smiley sticking its tongue out


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 03:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-uprava-kralika/read.php?1,3887,3902#msg-3902