Úprava králíka

Autor: hespa, Datum: 29.12.2006 11:19

Přetáhla jsem to z www.labuznik.com a trochu upravila.

 

vyobrazení Bezkonkurenční králík
kategorie: králík

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 24 hodin

Ingredience:
1 králík
2 dcl vody( 2-3dcl bílého vína)
2 dcl oleje (jen necelý dcl,bylo to hodně mastný)
lžička pepře
lžička mleté sladké papriky
5 stroužků česneku nakrájeného na plátky
2 velké cibule
1 lžice plnotučné hořčice
3 lžíce jemného kečupu
sůl
špetka pálivého koření dle vlastního výběru a já ještě přidala lžičku namíchaného italského nebo provensálského koření(bylinky)

Příprava:
Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.

Doporučená příloha:
Bramborový knedlík

 

 

Holky,vonělo to po celým bytě . nakonec jsem ten přebytečný olej vybrala, dala trošku másla,j ak radí a ještě trochu stříkla tím vínem nebo se dá i vodou.(ale malinko)


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 18:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/uprava-kralika/read.php?1,3887