U nás také musí být klasika. A zeleninu si zavařuji sama. Mrkev, celer, petržel. Dělám ho den dopředu. Jednak se zaleží a za druhé na Štedrý den nemám honičku. A také dělám takový jen "obyčejný" brambory, spařená cibule a hodně zelené petrželky, trochu ocet, cukr, sůl a pepř, to když chceme bez majonézy.
A ještě jeden recept na salát. Dělávám ho často, ale k rybě jsem ho nezkoušela.
2 díly na kostečky pokrájených jablek (může být se slupkou. pokud není příliš tuhá), 1 díl uvařené na kostečky nakrájené mrkve, 1 díl sterilované kukuřice, pórek nakrájený na kolečka, (pokud není pórek, tak spařená cibule), sůl, pepř, ocet, cukr
dohotovení
1. tatarská omáčka, uvařené nakrájené vejce
2. odlehčená forma - zakysaná smetana nebo jogurt
DOBROU CHUŤ