Re: Spojená kuchařka weekovská

Autor: Johanka, Datum: 05.03.2013 12:26

Králík podle Johanky

 

Králíka omyjeme, naporcujeme, dáme do pekáčku, vylijeme jedno velké halali nebo dvě malé, jeden pytlík mražené zeleniny na svíčkovou, přidáme na kolečka nakrájenou menší cibuli, dáme podle oka nové koření a celý pepř, poklademe na plátky nakrájenou slaninu tu a tam a - dusíme. Slabou hodinku. To většinou dělám první den. Pak odstavím a dám do chladu. Druhý den dám rozdušeného králíka upéct. Před koncem pokladu na něj anglickou slaninu. ... Na sůl jsem nezapomněla! Je zbytečná, díky halali. Ke králikovi uvařím bramborový knedlík, do růžova osmahnu hodně cibule na sádle a na kostičky přidám ang.slaninu. Výsledek - viz foto.

 

Galerie:
králik podle johanky.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 14:50
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska/read.php?1,718785,931857#msg-931857