Polévka hrášková

Autor: Hanule, Datum: 30.06.2012 00:03

Autor: Majka

 

M:

Je jednoduchá.

Já dám na trochu másla orestovat mražený hrášek, chvíli podusím, pak zapráším moukou a zaleješ to buď vývarem nebo rovnou mlékem (pak tam patří masová kostka, dávám jen půlku) a provaříš. Dochutíš jen solí případně co máš ráda

H:

Udělám koncentrovaný vývar z kousku hovězího a zeleninových zbytků, to jako cibulových odřezků, sušeného libečku a stonků čerstvé petrželové nati plus něco těch hrachových lusků - slupek; hrášek mám čerstvý vyloupaný a mlíko absolutně plnotučné, též tak, tak si myslím, že když to říznu, bude to plnohodnotné.

Moc kuju..

(Zlehka opepřeno a přidána čistě symbolicky mladá mrkvička.)



Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 17:31
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/polevka-hraskova/read.php?1,718785,807552#msg-807552